Stavangers store sønn har 175-årsjubileum, og det må feires!

Kielland er som kjent en av de fire store i litteraturhistorien, men han var også en av våre første europeere – med fast rotfeste i Rogaland. Derfor har vi gått i kompaniskap med Haugesund Teater for å skape et kulturelt Rogfast, som både nord- og sørfylket kan nyte godt av!

Et grenseløst menneske!

Hvem var denne kongen av kontraster

Søndag 6. mai 1928 var det høytidsstemning på torget i Stavanger. Tusenvis av forventningsfulle mennesker fylte plassen og sidegatene, og der stod Kielland-statuen innhyllet i norske flagg, klar til avduking.

Etter snart hundre år på sokkelen synes vi han har stått lenge nok og skuet utover Vågen. Det er på tide å børste støv av Alexander, vekke han til live og bli bedre kjent med mannen, myten og dette grenseløse mennesket i jubileumsåret.

For hvem var denne levemannen og flanøren? Han som var født inn i en av Stavangers mest fornemme familier, samtidig som han stod på de svakes side? Han som var i slekt med hele byen og ropte frihet, likhet og brorskap, men allikevel fråtset seg selv til døde!

Ny viten og en kreativ penn

Med sin nye viten og en kreativ penn har Larsen laget et rykende ferskt og nyskapende stykke, som skal regisseres med stødig hånd av Haugesunds egen teatersjef Morten Joachim. Til å gestalte Kielland var selvsagt Espen Hana det åpenbare valget! Sammen med resten av ensemblet skal de dra Alexander ut av glemselen, spille han inn i samtiden og forhåpentligvis gjøre han kjent for nye generasjoner.

Se frem til en forestilling som rommer like mye som Alexander selv. Med skråblikk, humor og en helt ny tilgang til mannen med flosshatten hyller vi Kielland ved å gjøre han dagsaktuell igjen!

Dramakort

Espen Hana

Alexander Kielland

Marianne Holter

Beate og Alexanders mor

Amund Harboe

Maitre d´hotel, Bjørnson, Tycho og Lille Marius

Malene Wadel

Kitty Kielland, Inger Mæle og Lisa

Matias Kouppala

Ravnen, Alexanders far, Brasilianer og Lars Oftedal