– klare til å innta de skrå bredder igjen.

Vamp har varmet skikkelig godt opp med en landsdekkende turne i vinter, men nå er de klar for å stå på de skrå bredder igjen – sammen med våre skuespillere!

Om Vamp – fra bandets egen biografi på vamp.no

Høsten 1990 samlet Øyvind Staveland –som på den tiden var feier i Haugesund – 5 lokale musikere på feierbadet for å prøve ut noen skisser til melodier . Men det Vampske uttrykket begynte først å ta form på vårparten 1991 da de også innledet samarbeidet med Lyrikeren Kolbein Falkeid.. De lagde demoer og en forsiktig platedebut fant sted denne sommeren da ”Hallo – Adjø” og ” Til havs Sao Raphael” ble gitt ut på selvfinansiert singel.

Det første albumet, «God morgen, søster», kom ut i februar 1993 og ganske snart ble Vamp etablert i norsk musikklivs øverste divisjon.

I slutten av September 2002 kom «Månemannen». Og mottakelsen ble overveldende. En rekke seksere på terningene, og et platesalg som slår alle tidligere rekorder for Vamps utgivelser har sørget for stadfeste at haugesunderne nå er å regne som en av Norges viktigste og mest anerkjente grupper.

30 år med kjærlig het og sorg, myter og skrømt

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Bandet har oppnådd massevis av heder og ære, bl.a 5 Spellemannspriser,Prøysenprisen og Medaasprisen . Og de har gitt ut 18 album og solgt over en million plater.

Deres nyeste utgivelse «Tiå det tar» fikk gjennomgående strålende kritikker og høye terningkast fra anmelderne og noen mente sågar at dette er Vamps beste utgivelse så langt. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine.

Vamp + Rogaland Teater

Og nå er altså Vamp tilbake på hovedscenen. Sammen med våre skuespillere gir de deg en fullblods teaterkonsert. Det betyr Vamp som du aldri har opplevd bandet, og teater du aldri har sett på en scene. IVåken drøm fusjoneres to sceneverdener, og gir deg saker du ikke ante hvor mye du trengte. Bli med på feiringen av Norges antatt beste band fra 4. mai!

Les mer om forestillingen her.

Foto: Stig Håvard Dirdal