– En gavepakke til hele fylket!

Rogaland Teater og Stavanger konserthus presenterer stolt:

Rogaland Teater og Stavanger konserthus presenterer stolt:
HÅRFAGRE – en skrønike om slaget ved Hafrsfjord

I 2022 fyller Rogaland Teater 75 år, Barne- og ungdomsteatret 65 år, Stavanger konserthus 10 år og det 1150 år siden Norge ble samlet til ett rike! Det må feires! Derfor har vi alliert oss med 10-års jubilanten, Stavanger konserthus, for å gå skamløst til verks for å avdekke alle mytene som oppstod rundt Harald Hårfagre og samlingen av Norge.

Denne røverhistoriske researchen skal resultere i en festforestilling av det musikalske, og ikke minst morsomme slaget, når spelparodimusikalen Hårfagre får urpremiere i byens storstue: Stavanger Konserthus.

Urpremiere 7. september i Zetlitz.

Hårfagre kaster et helt nytt lys på hendelsene som ledet opp til slaget ved Hafrsfjord og samlingen av Norge til ett kongerike. At Harald ikke ville klippe håret eller gifte seg med Gyda før Norge var samlet, er viden kjent, men at dette gikk ut over frisørbyen Stavanger, hvor den bærekraftige frisørnæringen var den absolutt viktigste og mest innbringende næringen, er nok mindre kjent.

I Hårfagre får vi se hvordan Haralds popularitet vokser og flere og flere velger å la håret gro samtidig som frisørkrisen eskalerer i Stavanger. I kulissene lurer den maktsyke småkongen Sulke av Rogaland, som gjennom dype analyser har funnet ut hva det er som gjør Harald så spesiell. Det er duket til kamp om både makt, identitet og hår når slaget ved Hafrsfjord skal stå i en heidundrende skrønike hvor historiske hendelser blir tatt så alvorlig at de knapt er til å tro.

Rollen som selveste Hårfagre levendegjøres av ingen ringere enn teatersjefen sjøl Glenn André Kaada. Med seg på scenen har han et kobbel av skuespillere fra både Rogaland Teater og Barne-og ungdomsteatret, samt lokale musikere.

Les mer om forestillingen her.