Vi har en rikholdig meny for både store og små i den første sesongen for 2023 på Rogaland Teater. Man kan stå i fare for å få kjørt seg i hele følelsesregisteret.

Mye kvess for de yngste og de litt eldre

Rogaland Teater har alltid vært stolte av sitt barne- og ungdomsteater. Vi har jobbet for å ha et tilbud til barn og unge gjennom hele året. Det er derfor gledelig at vi denne våren kan presentere mange forestillinger året etter at de fylte 65 år.

Ungdomsteatret tar for seg den stormfulle kampen i en ung sjels bryst i klassikeren «Unge Werthers lidelser».

«Galaxyland» er derimot nyskrevet dramatikk av Rolf Kristian Larsen som har fortid fra BUT.

«Narnia», «Ulf er uvel» og «Lillemus-mei» er tilbake til glede for nye publikummere, og «Lørdagsgodt» kommer som vanlig med mye kvess for små teatervenner.

Fullt trøkk

Det er stas å ha vår tidligere teatersjef Eirik Stubø tilbake for å regissere «en lang dags ferd mot natt». En av de virkelig store klassikerne som har vært med på å definere den moderne dramatikken. En utfordrende gave for skuespillere.

Vi lever i rare og tidvis absurde tider. Vi gir oss i kast med både Catch 22 og Animal Farm med dette som bakteppe. Krigens latterlige absurditet skal skamløst avkles og herjes med på hovedscenen og den kollektive dynamikkens skyggesider skal behandles av et ensemble i storform via George Orwell og syngende husdyr i teaterhallen.

Hvis man ikke får nok av å se våre forestillinger har vi vært så heldige å få med oss Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide som kan fylle på og utvide forståelsen av det vi presenterer i vår Teatersalong.

Og selv om EKS var utsolgt på starten av året kan vi glede alle med at de kommer tilbake til høsten!

Fullt trøkk!
Må ikkje nigla!
Velkommen i teatret!

Glenn André Kaada
Teatersjef

Foto: Henriette Time