Tore Christiansen kjenner på mye av det samme når han ser hockey i DNB Arena som når han sitter i salen på Rogaland Teater.

Nå vil han bidra som sponsor for å skape liv og røre og høy kunstnerisk kvalitet ved teateret han har hatt et nært forhold til i 50 år. Og kanskje kan han bidra til teater på andre arenaer også?

Teater var hans lagidrett

Du tenker kanskje på ishockey og Oilers når du hører navnet Tore Christiansen? Gründer og konsernsjef i Scandinavian Fittings & Flanges (SFF) er høyt profilert styreleder og hovedaksjonær i Oilers. Men hjertet hans har banket mye lengre for teater enn for hockey.

-Folk tror jeg har spilt hockey i oppveksten, men det var teateret som var min form for lagidrett. Jeg begynte i barneteateret som 8-åring og har derfor en historisk relasjon. Det var i grunnen ganske unaturlig, for jeg bodde helt ute på Sandnes og måtte ta bussen til Stavanger for øvinger og forestillinger på teateret. Tanten min jobbet på kontoret, og jeg fikk bli med i Barneteaterklubben med Elsa Nordvang.

Barneteateret ble altoppslukende for Tore som ung. Han hadde ikke tid til så mye annet. Øvingene og forestillingene tok all oppmerksomhet, og miljøet var så godt at han ikke ville slutte. -De måtte hive meg ut da jeg ble for voksen, ler han og husker han vurderte å gå videre med skuespiller-drømmen. Tenkte på Romerike folkehøyskole, men så tok livet andre vendinger.

Ny støttespiller for teateret

-Alt jeg lærte i barneteateret, har jeg hatt mye glede og nytte av. Som å tørre å stå foran folk og snakke. Det er en fantastisk god skole – og vi tenkte aldri på det som skole.

Nå er han tilbake på teateret. Som sponsor, eller støttespiller som det heter, gjennom selskapet sitt Scandinavian Fittings & Flanges.

-Jeg har gått på teater med datteren min, hun er ganske kunstnerisk. Så det var i grunnen hun som foreslo dette samarbeidet. Hun har også vært delaktig i diskusjonene fram mot en avtale.

Likheter mellom hockey og teater

Tore Christiansen opplever mange likheter mellom det han holder på med i Oilers og det som foregår på teateret. -Hockey, slik vi gjør det i Oilers, er en form for skuespill. Ikledd hockeydrakter, danser spillerne over isen, sier han.

Evnen og viljen til å underholde, til å krydre tilværelsen for folk, ønsket om å engasjere og bringe folk sammen ved å skape gode opplevelser, er like sterkt til stede i DNB Arena på Tjensvoll som på Teateret i Kannik, slik Christiansen ser det.

For han har forpliktelsen mot teateret en lang horisont. -Vi jobber tett og lenge med dem vi jobber med. Vi går ikke ut av slike samarbeid. Så jeg håper dette er for livet, sier Tore Christiansen.

Lufter en hemmelighet

Han synes altså det har en stor verdi å bidra med noe overskuddet som genereres fra SFF. For Tore Christiansen er livet mye mer enn rør og flenser.

-Engasjementene våre betyr mye for bedriftskulturen. De er en del av DNA-et vårt. Vi selger ikke mer rør om vi bidrar til Rogaland Teater, men vi får mer motiverte medarbeidere, sier Christiansen, som altså synes det er mye kjekkere å gå i teateret enn å sitte hjemme og telle penger.

Nå gleder han seg stort til vi igjen kan samles i store horder, klemme hverandre, klappe og juble mange sammen. Både i DNB Arena og på teateret.