Portrettfoto av Izabell Ekeland

Izabell Ekeland

Izabell har en tverrfaglig bachelor i drama og kulturell kommunikasjon med Latinamerikansk litteratur og historie.

Izabell har vært en viktig stemme på den norske rapscenen i mange år. Nasjonalt er hun kjent som en av landets beste rappere og lokalt har hun vært en av drivkreftene i miljøet, både via sitt arbeid med XPLOSIF hiphop festival og som medeier av plateselskapet STVG Kartell. 

Med sin lidenskap for hiphop sammen med sine mange radiolistede låter og konserter over hele landet har hun satt sitt preg på både publikum og kulturen. Hun har siden dag èn vært en artist med stor bredde og har aldri har vært redd for å utfordre verken seg selv eller lytterne, noe man tydelig hører på “Elefant”. Hun har gjort låter med artister som Ary, Onkl P, Morten Abel og ikke minst stjernelaget på Attitudeproblem remixen med Karpe, Silvana imam, Julie Bergan, Christine Dancke, Stella Mwangi og Bendik. Hun har også gjort samarbeid med aktører som Netflix, Cappelen Damm, Munchmuseet og SOS barnebyer, for å nevne noen. 

Da NRK i 2018 laget serien «Historien om norsk hiphop» ble Izabell en viktig representant for den nye generasjonen av norske rappere og hun figurerte i flere av episodene. Hun fikk også mye omtale i Øyvind Holens bok «Nye hiphop-hoder» hvor han bl.a. skriver: “Etter debutsingelen «Ka vet du» og oppfølgeren «Kontroll» blir Izabell plutselig den mest kjente kvinnelige rapperen i Norge” I 2021 er hun blitt en del av 7. klasse pensum sammen med Tommy Tee. 

Samtidig som hun skriver og produserer egne låter driver Izabell plateselskapet STVG Kartell og musikkselskapet Driv.Huset, hvor hun er med på å utvikle spennende prosjekt. Hun står fremst i rekken og jobber hardt for at Stavanger skal være et sted å kunne drive med musikk.

I høst står hun alene på Intimscenen og fremfører monologen Cassandra.

Roller i utvalg:
Medvirket som skuespiller på Rogaland teater i musikal oppsetningen Cabaret (2019).
Izabell spilte rollen som Dina i NRK- serien «Evy & alltid» (2023)

Diverse kunstnerisk:
Regissert en rekke musikkvideoer.
Skyt meg, Elefant, Iza Bonita.

Film og TV (i utvalg):
Evy & Alltid. NRK serie

Har medvirket i:

Andre skuespillere

Andre skuespillere

Andre skuespillere