Anette Hoff

Anette Hoff var ansatt som sufflør og statist ved Nationaltheatret. Hun ble i 1991 uteksaminert fra Teaterhøgskolen.

Samme år ble hun ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, der hun gjorde kritikerroste karaktertolkninger av blant andre Irina i Tsjekhovs ”Tre søstre” og Puck i Shakespeares ”En Midtsommernattsdrøm”, For ikke å glemme rollen som den unge fristerinnen Camilla i Hamsuns Victoria.

I tillegg til teatervirksomhet har hun også vært med i et knippe filmer: I rollen som Ellinor i filmen Hamsun spilte hun mot storheter som Max von Sydov og Ghita Nørby. Hun har spilt Inga i filmen Farlig farvann, Hun hadde også en liten rolle som Dagny i filmen Jeg er Dina, der hun blant andre spilte sammen med franske Gerard Depardieu. For ikke å glemme rollen som den sexsultne undertøysselgeren Svanhild, i Absolutt blåmandag…

Anette Hoff er mest kjent for sin rolle som Juni Anker-Hansen i såpeserien Hotel Cæsar på TV2, der hun har vært med helt fra starten i 1998. For rollen i Hotel Cæsar ble hun kåret til beste TV-skuespiller under Gullruten 1999 og fikk dessuten hedersprisen under Gullruten 2010 sammen med medskuespiller Sossen Krohg. I tillegg til å være skuespiller i serien har hun hatt regi på enkelte episoder av Hotel Cæsar.

Hoff gjestet Rogaland Teater for første gang høsten 2017 som medvirkende i Påklederen i Teaterhallen.

Har medvirket i: