Denne våren har Ungdomsteatret overtatt Kjellerteatret og fra januar til mai får 20 ungdommer boltre seg under bakkenivået. Vi startet selvsagt teatersesongen med ungdommelig pågangsmot og premiere på en selvskrevet musikkforestilling –SKJERP DEG!! Der handler det om de mange utfordringene som man støter på som ung i verdens rikeste land. Ungdommen følger opp med ny premiere i februar på Lauras lepper. Det er en labyrintisk skrekkhistorie om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Derfor er årets første Teatersalong viet dramatikk for ungdom.

Vi har plukket fra øverste hylle når det gjelder paneldeltakere. Svenske Malin Axelsson er dramatiker, regissør og var frem til utgangen av 2019 kunstnerisk leder for Sveriges Radio Drama. Hun er også kvinnen bak Lauras lepper som har Norgespremiere 14. februar. Cathrine Myhre Solbjør er skuespiller og har en master i teater med fordypning i scenetekst fra KHIO. Terje Torkildsen er det lokale alibi. Han er forfatter, komiker, skuespiller og kulturprodusent, og kjent som prinsippfast drosjesjåfør i filmen Mongoland fra 2001. Hans litterære debut, Marki Marco (2008), utviklet Torkildsen i samarbeid med 10. trinnet på St. Svithun skole. For boka ble Torkildsen tildelt Uprisen, etter å ha blitt stemt fram av 220 niendeklassinger over hele landet.

Jesper Halle er dramatiker og professor i scenetekst på KHIO. Han har fått rollen som ordstyrer og skal utfordre paneldeltakerne på det å skrive scenetekster. Å skrive dramatikk er ikke det samme som før. Myten om den ensomt arbeidende dramatikeren står for fall og denne lørdagen spør vi: Av hvem og hvordan skal det lages scenekunst og scenetekst for et ungt publikum i dag. Hvorfor skal vi lage scenetekst for unge? Og hvordan skal den klare å berøre og bety noe for ungdommen?

  • Varighet

    1 time uten pause