På Teatersalongen får man stilt sin tørst etter stoff som er knyttet til ulike forestillinger. Teater er noe som i stor grad legger opp til refleksjon og samtale. Og på Teatersalongen undersøker vi tendenser og tematikker knyttet både til teatret, forestillingene og samfunnet forøvrig i. Her får du møte skuespillere, regissører, dramatikere og debattanter i en upolert samtale på Hovedscenen. Det blir god stemning, påfyll av ettertanke og historier du kanskje ikke har hørt før.

Teatersalongen er inspirert av forestillingene, og motiver og temaer i aktuelle teaterstykker settes under lupen. Høstens første Teatersalong er selvsagt kjærlighetshistorien om Romeo og Julie! «Alt går over når vi dør», skrev Shakespeare i Romeo og Julie. Og det er ofte tilfellet, men ikke for Shakespeare. Han døde kanskje som en velkjent dramatiker i Tudor-England, men hans ettermæle levde videre, og ble til en legende.

Men hva er det med denne forfatteren, som selv etter fire hundre år fortsatt berører sine lesere og vekker slik begeistring? Og hva er det Shakespeares verk kan fortelle oss i dag?

Denne lørdagen møter du skribent og forfatter av å leve med Shakespeare: Inger Merete Hobbelstad. Med utgangspunkt i ti av William Shakespeares stykker har hun skrevet en personlig, klok og morsom bok om Shakespeare, som også handler om Breaking Bad, Ibsen, Abraham Lincoln, Roman Polanski, Barack Obama, Freud, Strindberg, Undset, Knausgård og mye mer. I samtale med regissør og påtroppende teatersjef Glenn André Kaada skal de diskutere på hvilken måte Romeo og Julie er relevant i dag. Hva forteller Romeo og Julie oss egentlig om kjærligheten? Og er denne gamle historien mer aktuell enn det som skapes i samtiden? Det og andre temaer blir debattert på høstens første Teatersalongen. Vert er Brita Strand Rangsnes, førstelektor på UIS på institutt for kultur- og språkvitenskap.

Etter arrangementet er baren åpen, så du kan være heldig å møte verten, skuespilleren, regissøren eller sidemannen over et glass vin eller en kopp kaffe. For teater er noe vi er sammen om!

Teatersalongen arrangeres på teatrets ulike scener kl 15:00 på utvalgte lørdager gjennom hele året!

Dramakortholdere får selvsagt gratis inngang på Teatersalongen. Det er alltid litt ekstra drama tilgjengelig for den som drar Dramakortet.

  • Varighet

    1 time