Nå introduserer vi et nytt konsept til alle teaterhungrige som får stilt sin tørst etter stoff knyttet til ulike forestillinger. Teater er noe som i den grad legger opp til refleksjon og samtale. Og på Teatersalongen undersøker vi tendenser og tematikker knyttet både til teatret, forestillingene og samfunnet forøvrig i. Her får du møte skuespillere, regissører, dramatikere og debattanter i en upolert samtale på Hovedscenen. Det blir god stemning, påfyll av ettertanke og historier du kanskje ikke har hørt før.

Teatersalongen er inspirert av forestillingene og motiver og temaer i aktuelle teaterstykker settes under lupen. Først ut er selvsagt Orlando, som tok Stavangerpublikummet med storm! Sist år innkasserte Orlando hele tre Heddapriser og var nominert til sju. Juryens begrunnelse av årets forestilling var som følger: Heddaprisen for Årets forestilling gis til en særdeles egenartet forestilling med en kunstnerisk kvalitet av de helt sjeldne. Samspillet og dynamikken mellom de ulike elementene var unik og skapte et overflødighetshorn og en fest, samtidig som den presist adresserte tematikk som er høyst aktuell i dagens samfunn. Tildelingen kan regnes som en hyllest av samtlige aktører i og bak forestillingen.

Regissør Sigrid Strøm Reibo og dramaturg Njål Helge Mjøs har bearbeidet Virginia Woolfs bok, og resultatet er en eventyrlig historie om Orlando. I hovedrollen finner vi Nina Ellen Ødegård, og sammen med ensemblet og slående visuelle virkemidler, tar hun oss med på en reise gjennom tid og rom. Men hvem er det som snakker til oss? Orlando selv? Eller tidsånden?

Det og andre temaer blir diskutert på den aller første Teatersalongen når Sigrid Strøm Reibo og Njål Helge Mjøs tar turen fra Oslo. Vert er Brita Strand Rangsnes, førstelektor på UIS på institutt for kultur- og språkvitenskap.

Etter arrangementet er baren åpen, så du kan være heldig å møte verten, skuespilleren, regissøren eller sidemannen over et glass vin eller en kopp kaffe. For teater er noe vi er sammen om!

Teatersalongen arrangeres på teatrets ulike scener på utvalgte lørdager gjennom hele året!

Husk at dersom du har Dramakortet kommer du gratis inn på Teatersalongen. Husk å booke billett.

  • Varighet

    1 time