Teater er noe som til de grader legger opp til refleksjon og samtale. Og på Teatersalongen undersøker vi tendenser og tematikker knyttet både til teatret, forestillingene og samfunnet vi lever i. Det blir god stemning, påfyll av ettertanke og historier du kanskje ikke har hørt før.

Tradisjonen tro har vi også dette året inngått et samarbeid med litteraturfestivalen Kapittel. Årets første Teatersalong er viet temaet «Venner» med utgangspunkt i forestillingen Jeg kan være en annen.

Forfatter og dramatiker Monica Isakstuen er et symptom på det nye, skandinaviske scenespråket, som etter hvert har beveget seg langt fra Henrik Ibsen. Hun er kjent for å skrive morsomt, alvorlig, og insisterende i sirklingen rundt det eksistensielle. Våren 2021 var hun aktuell med «Jeg kan være en annen», som ble skrevet for Den Unge Scene. Også i dette stykket bruker Isakstuen virkemidler som dundrer løs på de såreste strengene. I forlengelsen av teaterstykket Jeg kan være en annen fulgte Isakstuen opp med boken Mine venner, som ble sommerens store boksnakkis.

For å gjøre ord til handling ble manus lagt i hendene på skuespiller og regissør Marianne Holter. Sammen med 14 medvirkende fra Ungdomsteatret gjorde hun Isakstuens ord vedkommende for både ungdom og voksne. Aftenbladets anmelder avsluttet sin anmeldelse med følgende oppfordring «Så la oss håpa at restriksjonane snart blir letta på, slik at fleire enn ti unge – og gjerne vaksne! – om gongen kan få sjå ungdomsteater som både får deg til å le og tenkja.»

Denne lørdagen får du møte dramatikeren i samtale med regissøren. Moderator er forfatter og dramatiker Kristin Auestad Danielsen. Du får også et lite utdrag fra forestillingen Jeg kan være en annen.

Velkommen til Teatersalong – Om vennevondskapen!

  • Varighet

    1 time