TEATERSALONG – Se på meg når jeg snakker til deg!

Teater er noe som til de grader legger opp til refleksjon og samtale. Og på Teatersalongen undersøker vi tendenser og tematikker knyttet både til teatret, forestillingene og samfunnet vi lever i. Her får du møte skuespillere, regissører, dramatikere og debattanter i en upolert samtale. Det blir god stemning, påfyll av ettertanke og historier du kanskje ikke har hørt før.

Vi har i høst inngått et samarbeid med litteraturfestivalen Kapittel og årets føreste Teatersalong er en del av Kapittelprogrammet. Både Kapittel og teatret ønsker å belyse brennbare temaer, og brennbart er det i aller høyeste grad i Se på meg når jeg snakker til deg! Dramatiker Monica Isakstuen er et symptom på det nye, skandinaviske scenespråket, som etter hvert har beveget seg langt fra Henrik Ibsen. Og 7. november får hennes stykket Se på meg når jeg snakker til deg urpremiere på Rogaland Teater.

Denne lørdagen får du møte dramatikeren i samtale med overlege og leder av Transkulturelt Senter Jone Schancke Olsen ved Stavanger Universitetssjukehus. Men du får også en oppleve en lesning av manus, da våre skuespillere Mari Strand Ferstad og Svein Solenes nettopp har startet prøver på forestillingen.

Se på meg når jeg snakker til deg handler om løsrivelse, men også om driften etter å bli begjært av barnet sitt. Og om redselen av å bli begjært av en forelder. Samtidig som stykket også undersøker relasjonen mellom kvinne og mann og offer og overgriper.

Det er ubehagelig, og ja, det er spennende!

Urpremiere 7. november på Intimscenen

Velkommen til Teatersalong i Teaterhallen 21. september

  • Varighet

    1 time uten pause