Teater er noe som til de grader legger opp til refleksjon og samtale. Og på Teatersalongen undersøker vi tendenser og tematikker knyttet både til teatret, forestillingene og samfunnet vi lever i. Her får du møte skuespillere, regissører, dramatikere og debattanter i en upolert samtale. Det blir god stemning, påfyll av ettertanke og historier du kanskje ikke har hørt før.

Denne lørdagen setter vi Det siste fotografiet under lupen. «Vit at jeg ikke skammer meg over at jeg er født». Setningen kan stå som motto for Det siste fotografiet, for skam finnes ikke bare hos enkeltmennesket, men kan som gift forplante seg gjennom generasjonene.

I 2017 ble Thorvald Steens «Det hvite badehuset» utgitt til unison begeistring blant landets anmeldere. Boken var blant forlaget Oktobers bestselgere og ble kåret til en av årets beste bøker i en rekke aviser. I 2019 kom «Det siste fotografiet», den frittstående oppfølgeren til «Det hvite badehuset» som, om mulig, fikk en enda bedre mottakelse. Nå har Steens to bøker blitt iscenesatt på Rogaland Teater for første gang. Forestillingen løfter fram diskusjoner om bioteknologi og etikk på en direkte, usminket måte.

Forfatter Thorvald Steen vil sammen med teatersjef Glenn André Kaada og Bernhard Ellefsen, litteraturkritiker i Morgenbladet, diskutere tematikken forestillingen og bøkene tar opp.

Teaterhallen 19. september klokken 12:00 – 13:00
Dramakort gratis og andre dødelige kr 100,-

  • Varighet

    1 time uten pause