I høst skal vi feire 175 års jubileum for Stavangers store sønn, og som et oppspark til premieren kan du bli med på Teatersalong allerede 23. aug. der vi setter Alexander i spotlighten.

I samarbeid med Bokhuset har vi tatt på oss oppgaven med å børste støv av Alexander, vekke han til live og bli bedre kjent med mannen, myten og dette grenseløse mennesket.

Hvem var denne levemannen og flanøren? Han som var født inn i en av Stavangers mest fornemme familier, samtidig som han stod på de svakes side? Han som var i slekt med hele byen og ropte frihet, likhet og brorskap, men allikevel fråtset seg selv til døde!

Til å hjelpe oss har vi hentet inn eksperthjelp! Skuespiller og nå dramatiker Rolf Kristian Larsen har med sin nye viten og en kreativ penn skrevet et rykende ferskt stykke om Alexander. Litteraturprofessor ved UIB Erik Bjerck Hagen er i disse dager aktuell med en flunkende ny bok om Kielland, «Alexander Kiellands romaner – en litteraturkritisk undersøkelse», og til å sy det hele sammen har vi selvsagt fått med oss Sven Egil Omdal, som vet alt om «Byen som formet Norge» og den overraskende historien om alt vi kan takke Stavanger for, herunder Alxander Kielland!

Vi setter spotlighten på Kielland!

Dramakort
  • Varighet

    1 time uten pause