Teater er noe som til de grader legger opp til refleksjon og samtale. Og på Teatersalongen undersøker vi tendenser og tematikker knyttet både til teatret, forestillingene og samfunnet vi lever i. Her får du møte skuespillere, regissører, dramatikere og debattanter i en upolert samtale på teatrets scener. Det blir god stemning, påfyll av ettertanke og historier du kanskje ikke har hørt før.

Vi har i høst inngått et samarbeid med litteraturfestivalen Kapittel og høstens første Teatersalong er en del av Kapittelprogrammet. Både Kapittel og teatret ønsker å belyse aktuelle temaer, og aktuelt er det i aller høyeste grad i Solaris korrigert! Visjonen er skremmende – og meget relevant – og fremfor alt er det en omfattende advarsel om i hvilken retning den menneskeødelagte jorden kan bevege seg.

Teaterversjonen av diktsamlingen Solaris korrigert ble den store vinneren da Teater-Norges gjeveste pris ble delt ut i 2016. Stavanger-poet Øyvind Rimbereids verk, som ble satt opp på Det Norske Teatret, fikk prisen for Beste kvinnelige skuespiller, Beste forestilling og Beste audiovisuell design.

I jubileumsåret for Stavanger som Norges oljehovedstad får siddisene endelig muligheten til å se denne prisbelønnede forestillingen når Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig gjester Rogaland Teater!

I høstens første Teatersalong får du møte skuespiller Ane Dahl Torp og Stavanger-poet Øyvind Rimbereid. De tar en kikk inn i Stavgersand 2480 for å se om fremtiden kan fortelle oss noe om oss selv i Stavanger 2022. Samtalen blir moderert av oljeunge og politisk redaktør i Stavanger Aftenblad Harald Birkevold.

Teaterlunsj i foajeen kl 13:00 – 14:00
Teatersalong på Hovedscenen kl 14:00 – 15:00

Velkommen til Teatersalong torsdag 22. september.

Foto Stig H Dirdal

  • Varighet

    1 time