For at du, kjære publikummer, skal få en eksklusiv anledning til å bivåne de fem første forestillingene, kliner vi til med en aldri så liten festival. Vi vet at din tid er knapp, det er jo så mye man skal ha gjort i denne verden, og det respekterer vi. Vi spiller derfor alle fem, på en og samme dag.

Og hvorfor i all verden skal du sette av en hel dag i historiens tegn? Jo, fordi du er smart, og vil bli smartere, og innser at dagens debatt ikke engang klarer å trekke linjene tilbake til forrige sommer.
Og ikke lyv til meg, – du har jo ofte i ditt stille sinn lurt på hva som skjedde sånn egentlig på 1500 tallet, var det ikke noe med reformasjonen? Eller var det 1300 tallet? Eller hva var det igjen? Når fikk vi egentlig en nasjonalfølelse? Og hva skjedde i 1066 med Harald Hardråde den vårdagen utenfor Stamford? Han hadde jo så godt som hele England i lomma? Og hva har Chicago med norsk lutefisk å gjøre i 1880? Hva har Jøder å gjøre med Svartedauden? Og hvorfor har jeg alltid interessert meg for indianere, men ikke samer? Og hvordan skal man i det hele tatt forholde seg til framtida om man ikke har fått med seg fortida?

Så mange spørsmål, så liten tid.

Derfor skal du koste på deg å la noen av landets absolutt beste scenekunstnere være i din tjeneste denne dagen.
Len deg trygt og godt tilbake og la oss, på en besnærende, inkluderende og hemningsløs måte fortelle deg ting du ikke visste om i årene fra 1066 og frem til 1880.
Blir det ikke veldig slitsomt for skuespillerne, det er jo stort sett de samme i alle stykkene? Jo. Men det fortjener du; det er tross alt din historie vi snakker om.

Det blir en lang og innholdsrik dag og derfor kan det være godt å få seg noe mat underveis. Vi har satt sammen en ”treretter” som du kan bestille og nyte gjennom dagen.

Menyen består av wraps med ost og skinke, biff stroganof med ris og salat og brownie med kaffe/te.
Prisen for dette er kr 350,-.

NB! Maten må bestilles på forhånd og senest innen fredag 4. november klokken 12:00.

Du vil få maten ved henvendelse i baren i løpet av de tre pausene – forrett i pause 1, hovedrett i pause 3 – ca 17:15 og dessert i pause 4.

Velkommen til en absolutt enestående og vidunderlig dag!
Yngve Sundvor, kunstnerisk leder for Statsteatret.

Se trailer her

Info om klokkeslett
Kl. 12:00: 1066 – Slaget ved Stamford Bridge.
Ca. kl. 14:00: 1349 – Pesten.
Ca. kl. 16:00: 1537 – Dansketid.
Lang pause
Ca. kl. 18.30: 1814 – En western fra vidda.
Ca. kl. 20.30: 1880 – Amerika.
Avsluttes ved 22:00 – tiden.

  • Varighet

    10 timer inkl 4 pauser