SPOTLIGHT er et nytt stykke som utforsker jakten på suksess, frykten for å feile, og betydningen forventningspresset har for unge mennesker i dagens samfunn. Forestillingen jobbes frem i tett samarbeid med de medvirkende fra Ungdomsteatret, der ungdommene henter materialet fra sine egne erfaringer.
Produksjonen er regissert av det prisvinnende, skotske teaterkompaniet Glas(s) Performance.

Glas(s) Performance er et teaterkompani med base i Glasgow i Skottland. I løpet av de siste ti årene har de hatt over 30 prosjekter av varierende størrelse. Dette har resultert i forestillinger både på teater og på andre arenaer rundt om i verden. De har regissert stykker for blant andre det Kongelige konservatoriet i Skottland, det skotske nasjonalteateret, og Roundhouse i London. I 2010 ble Glas(s) Performance belønnet med «The Arches» og «The National Theatre of Scotland Platform 18 Award», som er prisen for nye verk.

Det er utarbeidet en 45 minutters opplegg/workshop som har fokus på praktiske øvelser i forhold til tematikk og innhold til forestillingen. Øvelsene bygger på den samme dramapedagogiske metoden som ble benyttet under utviklingen av Spotlight. Tilbudet er gratis for skoleklasser som kjøper skolebilletter, men tilbudet kan også bestilles av skoler uavhengig av billettkjøp til forestillingen. Pris for workshop kr 3000. Ta kontakt med nina@rogaland-teater.no for bestilling av workshop og mer info om denne.

Om Glas(s) Perfomance
Siden 2005 har Glas(s) Performance hatt ansvar for Junction 25, et kollektiv for unge utøvere. Her har de presentert stykker på festivaler og scener både i Storbritannia og internasjonalt. I 2010 besøkte de Rogaland Teater med From Where I’m Standing. I 2011, under Edinburgh Fringe Festival presenterte de I Hope My Heart Goes First. Junction 25 opptrådte også under Fringe-festivalen i 2013, da med stykket Anoesis som ble nominert til «Total Theatre Award for Innovation». Anoesis gikk også videre til å bli inkludert som en del av CONNEXOS Festival i Brasil i 2015, gjennom den britiske kultur- og utdanningsorganisasjonen British Council.

Uttalelser fra pressen:
Oppløftende, tårevått og ekte
-Mark Fisher, The Guardian om Glimmer fra 2014

Hyllet som ett av de fineste i UK, og det er ikke vanskelig å se hvorfor
-Joyce McMillan, The Scotsman om Anoesis fra 2012

Dette er moderne arbeid som er oppriktig samarbeidet, intenst personlig og levende teatralsk. Sørg for å få det med deg.
-Lyn Gardiner, The Guardian om Gender Divide fra 2011

  • Varighet

    1 timer og 10 min uten pause