Sommerteatret i Geoparken signaliserer at sommeren er på vei. I år har vi hentet kunstneriske krefter fra egen stab. Svein Solens gjør den sløve vinterdvalen til et fjernt minne ved å kaste seg ut i oppgaven som regissør av årets Sommerteater.

I sommer er det lagt opp til storflott besøk! For til scenen i Geoparken, midt i Stavanger sentrum, lander ingen ringere enn den eksentriske engelske gentlemannen, Phileas Fogg i sin luftballong. Han har inngått et veddemål i Reformklubben i London og satt en betydelig sum penger på at han skal kunne reise jorden rundt på åtti dager, sammen med sin nylig ansatte tjener Mr. Passepartout.

Jules Vernes hørespillserie Jorden rundt på 80 dager fra 1959 har oppnådd den rene kult-status og nå er Svein Solenes og skuespillerne Kristian Berg Jåtten, Ellen Andreassen, Henrik Bjelland og Espen Mauno klar til å radbrekke den i god Sommerteatertradisjon. Fra 14. mai går skuespillere og regissør i gang med en heseblesende, kreativ, absurd og underholdene prøveperiode. Ettersom både regissør og medvirkende er laget av et morsomt materiale tar vi høyde for at det blir humoristisk forestilling i et forrykende tempo!

Bli med når Phileas Fogg og Mr. Passepartout legger i vei i et desperat kappløp med den oppsatte reiseplanen om å komme jorda rundt på 80 dager! Vi kan love det blir en modernisert utgave og et skråblikk på kultklassikeren med en dæsj av absurditeter samt en god dose galskap.

Forestillingen er en samarbeidsproduksjon med Kulturkompaniet og Dramakortet kan dessverre ikke benyttes.

I forbindelse med forestillingen har vi inngått et samarbeid med Phileas Fogg i Stavanger sentrum. Phileas Fogg er et amerikansk «diner konsept» inspirert av Jules Vernes roman «Jorden rundt på 80 dager». De serverer mat fra alle verdenshjørner og her får du både middag, småretter og lunsj. Dersom du tar vare på forestillingsbilletten får du gratis dessert når du spiser i restauranten.

Forestillingen er en samarbeidsproduksjon og Dramakortet kan dessverre ikke benyttes.

  • Varighet

    Ca 1 time uten pause