Vi åpner opp igjen teatersesongen med ungdommelig pågangsmot med gjenpremiere på Skjerp deg!! 18. mai på Hovedscenen!

Forestillingen, som hadde premiere i januar, gikk rett hjem hos publikum, noe billettsalget var en indikator på. SKJERP DEG!! var utsolgt hele spilleperioden da vi i midten av mars måtte avlyse. Derfor er det en glede for oss å kunne ta med ungdommen opp på Hovedscenen og gi dere denne fantastiske forestillingen frem til sommeren. Men husk å være kjapp på avtrekkeren mht billetter før det er for seint.

Skjerp deg!!
Dagens unge har blitt diagnostisert som generasjon prestasjon, generasjon perfekt og generasjon flink. Men trives ungdommen egentlig med den diagnosen samfunnet har gitt dem og stemmer den? Og er det sånn at ungdom ikke forstår hvor godt de har det! For alle er vi jo slitne av og til. Vi har alle dårlige dager. Men det handler om å være disiplinert, ha viljestyrke og komme seg videre.

Skjerp deg!!

Å vokse opp i verdens rikeste land gir et hav av valg, tilbud og muligheter, men også store utfordringer. Ungdomstiden handler jo om å finne ut av hvem man er. Gjennom å ta valg. Vanskelige valg, litt lettere valg, kloke valg, dumme valg, kjedelige valg, kjipe valg, frustrerende valg, klesvalg, sminkevalg og vennevalg. Men verst av alt er kjærligheten!

Vi regner med at du har kjent på det. Den følelsen av å aldri være bra nok. Følelsen av et press som kommer fra alle kanter. Det virker som om alle kjenner på dette presset, men det er ingen som erkjenner det eller innrømmer at de føler på det. Men det er der, og ungdommer i dag vet det så innmari godt.

Derfor har tolv ungdommer fra Ungdomsteatret gitt seg i kast med en selvskrevet forestilling om generasjon prestasjon. Med utgangspunkt i kjente og ukjente pop og rocklåter gir ungdommen I SKJERP DEG et innblikk i hverdagen til «flinke piker og gutter», som får til alt og som «blir syke» av det.

SKJERP DEG!! er en musikalsk forestilling for alle som er ungdom, har ungdom i hus eller er i kontakt med ungdom, og som samtidig ønsker å forstå tiden vi lever i, litt bedre – fortalt av ungdommen selv!

Sagt i pressen:
Aftenbladets anmelder skrev følgende: «Ungdomsteatret imponerer med sjølvskrivne «Skjerp deg!! (…) «Generasjon prestasjon presterer som bare det i Ungdomsteatrets sjølvlaga «Skjerp deg!» Ikkje bare har dei utvikla, skrive og framfører teksten sjølv. I tillegg syng dei nydeleg, fleirstemt, og turnerer gitararar, bass, rytmikk og piano, om kvarandre».

  • Varighet

    1 time og 20 minutter