Har fribryting noe med teater å gjøre? Selvsagt. Ungdomsteatret gir deg en slagkraftig forestilling når de i vår gyver løs på den dramatiske tungvekteren Ibsen – i wrestlingringen. Skambank Ibsen bygger på Ibsenringen. Stykket ble regissert av Morten Krogh til avgangsklassen ved Teaterhøgskolen i 1994, hvor blant annet Gøril Mauseth, Line Verndal og Kåre Conradi sto på scenen, og stykket ble spilt både på Teaterhøgskolen og på Torshovsteatret i Oslo. Siden den gang har stykket fått ligge i fred til Rogaland Teater fant det fram igjen.

Siden sommeren har ti unge skuespillere fra Ungdomsteatret trent knallhardt, variert og uhyre effektivt og kampteknikk og fotarbeid er nå på plass. Den langvarige treningen skiller dette fra alt ungdommene har gjort før. Den andre store forskjellen handler om selve stykket. Hver av skuespillerne fikk på forsommeren tildelt ett Ibsen-skuespill, pluss én beskjed: Finn den konflikten i stykket du synes er mest interessant.

I de riktige fribryterrammene skal de entre ringen utstyrt med sine Ibsen-favoritter og bokstavelig talt sloss med både dramatikeren og hverandre. Forholdet til reglene vil, som i fribryting, være ganske fleksible… Det blir stagefight, fekting og bruk av jab og uppercut når skuespillerne fremfører Ibsens skuespill som fribryting – akkompagnert av rocketoner fra et kraftig lydanlegg! Kan Nora slå knockout på Torvald? Kommer Brand til å kaste inn håndkle? Benytter Hedda Gabler seg av slag under beltestedet? Vinner Peer Gynt på poeng, eller går Doktor Stockmann ned for telling? Hvilken av Ibsens markante personlighetstyper som går av med seieren vites ikke, men publikum inviterer til å være med ringside og se kampene!

Rekkefølge på utdragene er som følger:
1 Brand (utdrag av Henrik Fjellheim)
2 Peer Gynt, forliset (utdrag av Fridtjov Smith-Gahrsen Tvedten)
3 Lille Eyolf (utdrag av Julie Sæbø Larsen)
4 Byggmester Solness (utdrag av Oda Helliesen Ramsland)
5 Peer og Knappestøperen Rap (utdrag av Fridtjov Smith-Gahrsen Tvedten)
6 Samfunnets støtter (utdrag av Jørgen D. Dydland)
7 Peer og Knappestøperen, andre møte (utdrag av Fridtjov Smith-Gahrsen Tvedten)
8 En folkefiende (utdrag av Eivind Szalay)
9 Et dukkehjem (utdrag av Fredrik Våland Fusdahl)
10 Peer og Knappestøperen, tredje møte (utdrag av Fridtjov Smith-Gahrsen Tvedten)
11 Fruen fra havet (utdrag av Madeleine Haaland)
12 De unges forbund (utdrag av Iris Røise Aasebø)
13 Hedda Gabler (utdrag av Vilde Helland Lågøen)
14 Brand og Peer Gynt
15 Peer Gynt og damene

Skambank Ibsen er Barne- og ungdomsteatrets bidrag til Call2Create. Dette er et internasjonalt nettverk at kunstnere og institusjoner som jobber med å løfte ungdommens stemmer og sette fokus på de unges scenekunst. Call2Create har base på The roundhouse i Camden London.