Astrid Lindgrens historie om Ronja Røverdatter har fortryllet og sjarmert barn og voksne siden hun for
første gang dukket opp i bokform i 1981 og senere ble filmatisert. Nå har Barne og ungdomsteatret
gitt seg i kast med fortellingen om Ronja, og vi kan forvente en forestilling i trolsk og magisk fantasiverden.

En uværsnatt blir Ronja Røverdatter født i Mattisborgen. Den natten slår lynet ned og deler borgen i to, med det skumle Helvetesgapet i midten.


Ronja vokser opp og utforsker skogen rundt borgen og blir kjent med alt som bor der. Men en dag ser hun en uvant skikkelse på den andre siden av Helvetesgapet. Et barn!
Det er Birk Borkasønn, som ble født samme natt som Ronja, og som har flyttet inn i Nordborgen med Borkarøverne.


Ronja og Birk blir som bror og søster, men det liker ikke røverhøvdingene og erkefiendene Mattis og Borka. Birk og Ronja bestemmer seg for å flykte fra krangelen mellom familiene og flytter ut i skogen blant grådverger og villvetter.

Vi har inngått et herlig samarbeid med MUST Museum Stavanger. Vi anbefaler å legge familielørdagen til museumshøyden – løs Ronjas sporløype i utstillingene på Stavanger museum før forestillingen på teatret kl.15.00. Halv pris på museumsbillett ved framvisning av billett til Ronja Røverdatter samme dag.
Inne i borgen på barnemuseet kan du lytte til hørespillet om Ronja Røverdatter og se bilder fra forestillingen. Alle som løser Ronjas sporløype får premie, og er også med i trekningen av årskort på MUST og gratisbilletter på Rogaland Teater.


Ronja Røverdatter spilles frem til 31. desember 2015. Ekstraforestillinger 4. – 9. januar.

  • Varighet

    2 timer inkl pause