Moritz Rabinowitz: Haugesunder, forretningsmann, jøde. En skarp samfunnskritiker som advarte mot nazismens oppblomstring i Europa, hvis stemme bar langt utenfor landets grenser.

Da tyskerne invaderte Norge i 1940 var Rabinowitz en av de første de tok. Rabinowitz’ stemme ble brutalt tiet i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen, men hans historie gir gjenklang i dagens samfunn: Stemmer ties fortsatt.

Rabinowitz produseres av Scenekraft i samarbeid med Haugesund Teater, Det Norske Teatret, Festiviteten, Rogaland Teater og MUNOR. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Nominert til Hedda for beste forestilling.

I media: «Sjeldent godt teater» Stavanger Aftenblad «En sterk og politisk engasjert oppsetning som også utmerker seg ved at den makter å gripe uten å henfalle til patos og sentimentalitet.» Klassekampen «Et stykke som gjør inntrykk (…) et kunstnerisk svært tilfredstillende resultat – en oppsetning med et tydelig budskap til oss i fremmedfryktets tid.» Bergens Tidene «Et kulturelt løft!» NRK Rogaland «Fascinasjon og magi (…) Henger sammen i alle ledd (…) På sitt beste skapes det noen virkelig magiske øyeblikk.» Haugesunds Avis «Rabinowitz imponerer (…) Det er kvalitet i alle ledd (…) Scenekraft viser muskler (…) En forestilling som en vanskelig kan gå uberørt fra.» Mediehuset TVH

  • Gjestespill

    24. november 2011