Pinocchio er en italiensk barnebokfigur som er blitt en verdensborger.

Og i høst får vi besøk av denne fyrige italieneren når eventyret om den lille tredukka, som har så fryktelig lyst til å bli et ekte menneske, kommer til live på Hovedscenen!

Hei hopp og tjo, snart kommer Pinocchio!

En farefull ferd

Regissør Simon Lay og hele det frodige ensemblet av medvirkende fra Barne-og ungdomsteatret forteller historien om Pinocchio med stor kjærlighet til originalhistorien. Derfor er denne versjonen en forunderlig, mørk og medrivende fortelling. Det en blanding av eventyr og virkelighet, av magi og spenning, og vi får være med på Pinocchio og hans venn Gregors farefulle ferd i en verden full av sære skikkelser, forunderlige hendelser, fristelser og bedrag.

Et vilt barneliv

Pinocchio er historien om den gamle treskjæreren Geppetto, som ønsker seg så inderlig en sønn. Når tredukken han skar ut plutselig blir levende, går drømmen i oppfyllelse. Men det blir også en kilde til bekymring. For Pinocchio er spikket og klar til å dra ut på opplevelsesferd, leve sitt eget ville barneliv og gjøre det som passer ham.

I sin streben etter å bli en levende menneskegutt føres Pinocchio ut i en verden av utfordringer. Han er både ubetenksom og ulydig, og kommer alltid opp i underlige og farlige kniper. Hver gang han lyver, vokser nesen hans, og underveis møter han en rekke karakterer og havner i ulike situasjoner som tester hans styrke, pålitelighet og evne til å ta kloke valg. For kun ved å være ærlig, vite forskjell på rett og galt, ta ansvar og være modig kan han bli en gutt på ordentlig.

En reise mot å bli et ekte og godt menneske

Den snille Geppetto feller mang en tåre over «sønnen» sin, men han vet godt at selv om Pinocchio er uskikkelig, så er han også både modig og varmhjertet. Og med vennen Gregors ved sin side, blir han hjulpet på reisen mot å bli et ekte og godt menneske. Og da går det bra – til slutt.

Dramakort

Medvirkende fra Barne og ungdomsteatret