I anledning 100-årsjubiléet i 2007 for Halldis Moren Vesaas’ fødsel tilbød Rogaland Teater Ord over grind – eit portrett av Halldis Moren Vesaas’ liv og diktning som ny take away-forestilling.

Forestillingen som framføres av Mette Langfeldt Arnstad, hadde nypremiere og ble spilt for fulle hus som en del av Rogaland Teaters kaféserie i september 2007. Forestillingen har også gjestet Drammens Teater og Arendal kulturhus, og var på turnè med Riksteatret våren 2008. Forestillingen er blitt spilt i hele Rogaland i regi av Rogaland Teater som take away-forestilling høsten 2008 , 2009 – og fortsetter med å være en del av teatrets repertoar i 2010.

Ord over grind er historien om en sterk og fascinerende kvinne fortalt med humor og varme. Forestillingen består av Moren Vesaas’ egne ord spunnet sammen med dikt av henne selv og av ektemannen Tarjei Vesaas. Den forteller om hennes samliv med Tarjei og om livet etter hans død.

Stoffet er bearbeidet av Mette Langfeldt Arnstad – som spiller Moren Vesaas – og regissør Ingrid Valvik. De to har utviklet forestillingen i samarbeid med sønnen Olav Vesaas.

Take away-teater er en omreisende forestilling som kan bestilles etter ønske. Skuespilleren kommer dit publikum ønsker henne, medbringende kostyme og en koffert med rekvisitter.

I media: ”Varmt om Vesaas; Arnstad formidlet teksten med en intens ro som smittet over på publikum i salen. Gjennom lun humor og sjarmerende naivitet ble vi kjent med Halldis..” Drammens Tidene

”Vakkert gestalter skuespiller Mette Arnstad dikteren Halldis Moren Vesaas fra vugge til grav. Som forteller, deklamatør og aller mest som skuespiller er hun dronning Halldis.” Agderposten

Mette Arstad

Mette Arnstad

Moren Vesaas

  • Varighet

    Ca 1 time