Hva gjør et vennskap med deg? Hvem velger du å være? Hvem er du i møtet med andre? Når man møter noen som kan være en potensiell venn kan det nesten være som en forelskelse. Men hva hvis det er en ubalanse, hva hvis du må tilpasse deg litt?

Må man bli en annen? Kan man være en Øy, og ikke forholde seg til de andre? Er det farlig å ville være venn med alle?


Klarer man å holde på seg selv og hvem er i øvrig det? Blir man likere hverandre i vennskapet, eller blomstrer sjalusien? Får man behov for å kontrollere andre? Og hva skjer hvis nye «venner» introduseres.

Hver scene i Ungdomsteatrets nye forestilling speiler en identitet man kan innta i en relasjon til en annen.
Monica Isakstuens karakterer heter Jeg, En annen, Du, En venn, En som vil eie en venn, Alle, En øy, En elv, En som vil være venn med alle, To som er nesten helt like og En ny venn.


Altså alle trekkene som man kan innta i relasjonen til et annet menneske. Spenn sikkerhetsselen og følg godt med når regissør Marianne Holters tropper fra Ungdomsteatret navigerer i dette minefelt av følelser. Det blir farlig, festlig og forhåpentlig forsonende.

NB: Vi gjør oppmerksom på at det brukes strobelys/blinkende lyseffekt i forestillingen.

Forestillingen ble over gjennomsnittet godt mottatt hos anmelderen i Aftenbladet. Han hadde «Smart moro med ungdomsteateret» som tittel på anmeldelsen og fortsatte med følgende beskrivelse:
«Smart og morosamt stykke om identitet og relasjonar framført med overskot og humør».

  • Nypremiere

    11. mai

  • Varighet

    1 time og 20 min inkl pause