Mennesket og naturen bombarderer ikke hverandre, de gir hverandre ret, de konkurrerer ikke, kapløper ikke efter noget, de følges ad. Midt i dette går dere og er til. Fjældene, skogen, myrene, engene, himlen og stjærnerne – å det er ikke fattig og tilmålt, det er uten måte. (Markens Grøde)

Etter suksessforestillingen Fruen fra Havet gir regissør Tatu Hämäläinen og hans team seg i kast med nok et norsk ikon: Markens Grøde av Knut Hamsun – en bauta i norsk litteratur og en fortelling om menneskets evne til overlevelse, utvikling, fremskritt – og ødeleggelse. Boken ga Hamsun Nobelprisen i 1920.

Hamsun uttalte at han skrev Markens Grøde til framtiden, til de kommende generasjonene. Spørsmål som hvordan vi skal behandle naturen, hverandre og hva vi skal etterstrebe i våre liv er vel så viktige i våre dager som på Hamsuns tid.

I Markens Grøde – Revisited undersøker vi hvordan vi kan anvende Hamsuns fortelling i nåtiden på vår søken etter den rette måten å leve på i en kompleks verden.

Det blir et besøk tilbake til Markens Grøde og Hamsuns verden, men med dagens blikk hvor publikum blir invitert med på en sanselig teateropplevelse.

  • Varighet

    2 timer og 20 minutter inkl pause