I høst fortsetter suksessen Lørdagsgodt med spennende og morsomme teateropplevelser for de aller minste.

Felles for alle forestillingene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum. Dermed kan barn i alderen to til ti år, foreldre og besteforeldre glede seg til nye, spennende teateropplevelser annenhver lørdag.

Et lavterskel tilbud for våre yngste publikummere

Lørdagsgodt er et lavterskeltilbud for de aller minste, og en magisk stund hvor teater blir til i møte med barna. Vi gleder oss til å slippe små teaterdebutanter – men også mer erfarne publikummere – inn i teaterkaféen i høst.

Vi har mye å by på og åpner godteposen i september!

Høstens program

21. sep.
“MELLOM OSS”

I “MELLOM OSS” inviteres barna og deres viktige voksne inn i et stille rom der de får lytte til seg selv og to dansende kropper. Hvis vi legger øret inntil et annet hode, hører vi tankene? Hvordan kan vi høre vårt eget hjerte? Kan vi lytte med hendene?

Forestillingen viser et vennskap som stadig beveger seg mellom det behagelige og ubehagelige, vennskap og uvennskap. Denne forestillingen er morsom, alvorlig, fin, litt trist og merkelig.


Barna får i “MELLOM OSS” være med inn i et abstrakt rom, uten musikk eller scenelys. Det er kun to kropper i bevegelse. Vi ønsker å skape et rom der barna kan oppleve kroppen sin gjennom dans og hvordan kroppen uttrykker følelser uten ord. Dette utfordrer barna på flere måter. Med dette som kunstnerisk utgangspunkt, håper vi forestillingen kan bidra som et verktøy for barna til å forstå følelser med hele kroppen.


Denne forestillingen passer for barn fra 3-6 år, og kan oppleves av alle barn uavhengig av språk og bakgrunn.


Om Gefyl:
Gefyl dansekompani består av dansekunstnerne Thea Dolmen og Stine Gjestvang. Gefyl betyr følelse på tysk. På norsk sier vi “vi tar det på gefylen” når vi følger magefølelsen. Gefyl omfavner i tillegg et tema vi er interessert i, og som vi utforsker i “MELLOM OSS”. Sammen har vi funnet en felles interesse for scenekunst for barn og unge.  

5. okt
Oppdrag: Lek – Kortreist teater!

Vi har utfordret våre to dyktige teatermakere Kathrine og Penda til å lage en flunkende ny forestilling til vårt yngste publikum i vår. De to har lang erfaring med å legge til rette for det det første møte med teatermagi og som regissør har Kathrine blant annet Lillemus meg og villungane og Ulf er uvel på samvittigheten. Men denne gangen ser du Kathrine sammen med Penda på scenen i deres nyskrevne forestilling Oppdrag: Lek!  
Det blir kult, litt anarkistisk og med mye kvalitet i bunn!

19. okt
TBA

2. nov
Liten, jeg? Nei, jeg er akkurat stor nok!

Sammen med fire dansere og en musiker, får barna i danseforestillingen “Liten, jeg?” være med å bygge opp et stort, underlig og magisk rom. Et nettverk av tau vokser frem, omdannes og rives ned. Gjennom kroppen og bevegelse, stabler, klatrer og snirkler vi oss gjennom nettverket, hvor skillet mellom kropp og ting, rett og galt, det faktiske og det fantaserte viskes ut. Når er rommet ferdig bygget?

Tittelen “Liten, jeg?” er en referanse til diktet “Mauren” (1971) av Inger Hagerup: mauren er kanskje liten for det blotte øyet, men akkurat stor nok til jobben den skal gjøre. I denne forestillingen får vi mer til sammen.

Denne forestillingen passer best for barn fra 7-9 år. Forestillingen varer i 45 minutter.

Utøvere: Thea Kjeseth Dolmen, Stine Gjestvang, Hanne Kristine Jensen, Inez Castell

Skapende dansekunstnere i prosessen: Thea Kjeseth Dolmen, Stine Gjestvang, Hanne Kristine Jensen, Inez Castell, Synne-Kristin Ytredal
Scenograf: Vilde Jønland
Komponist/musiker: Eduardo Scaramuzza
Lysdesign/teknikk: Thomas Lønning
Lysdesign/teknikk: Thomas Lønning
Veiledning: Loan Ha, Marie Ronold Mathisen
Produsent: Ingvild Maria Thingnes
Støttet av: Kulturrådet, Fond For Utøvende Kunstnere, Spenn, Trafo og Stavanger kommune
Co-produsent: RAS
Residens: RAS, TOU

16. nov
Oppdrag: Lek – Kortreist teater!

Vi har utfordret våre to dyktige teatermakere Kathrine og Penda til å lage en flunkende ny forestilling til vårt yngste publikum i vår. De to har lang erfaring med å legge til rette for det det første møte med teatermagi og som regissør har Kathrine blant annet Lillemus meg og villungane og Ulf er uvel på samvittigheten. Men denne gangen ser du Kathrine sammen med Penda på scenen i deres nyskrevne forestilling Oppdrag: Lek!  
Det blir kult, litt anarkistisk og med mye kvalitet i bunn!

30. nov
Rampetroll av og med Marie Kallevik Straume og Anna Marie Simonsen

Rampetroll er en hjertevarm historie om misforståelser, fordommer og vennskap. Her får vi være med når rampetrollet endelig får lov til å forklare sin side av saken.

For trollet er jo alltid skurken, og ingen bryr seg om å høre trollets versjon. Men det blir det en endring på når Rampetroll kommer til Lørdagsgodt for å fortelle eventyret om Bukkene Bruse fra sitt ståsted. Og for rampetrollet er dette både sterkt og gripende.

Bli med og hør en helt ny versjon av Bukkene Bruse!  

7. desember
«Det var en gang … – En improvisert eventyrstund med Espen Hana.

Espen Hana trenger kanskje ingen ytterligere presentasjon da han er en av Rogaland Teaters mest folkekjære skuespillere. Han spiller på mange strenger og har laget et knallgøy konsept for barn.

Med fem barn, derav trillinger, i bagasjen sier det seg selv at Espen har hatt de beste rammer for å utvikle og finpusse på konseptet. Nå kan dere få være med når Espen improviserer eventyr og fortellinger for barna og lager sanger på sparket. Selv om Espen har underholdt med dette konseptet i mange år er hver forestilling helt unik og blir til der og da. Dette er gøy for både voksne og barn.

Dramakort
  • Varighet

    45 minutt