Teatersnop for de minste

I høst fortsetter suksessen Lørdagsgodt, med spennende og morsomme teateropplevelser for de aller minste. Felles for alle forestillingene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum. Dermed kan barn i alderen tre til ni år, foreldre og besteforeldre glede seg til nye, spennende teateropplevelser annenhver lørdag.

Vi har mye kvess på programmet og åpner dørene i september!

Felles for alle Lørdagsgodtene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum!

Høstens program

Pølsetyven – 23. september

Alle i familien til Kjell stjeler. Familien har vært tyver i generasjoner og forventer det samme av Kjell. Men han vil ikke være tyv. Han vil være noe helt annet.

Hvordan er det å måtte være en man egentlig ikke er? Hva skjer når Kjells familie vil rundstjele huset til bestevennen hans, Pølse-Pia?

Musiker Heidi Marie Vestrheim og skuespiller Jarl Flaaten Bjørk kommer på besøk med bok og gitar og leser og fremfører boka Pølsetjuven av Marianne Engeberg Grettedal. Sammen med publikum både leker og synger Heidi Mari og Jarl seg gjennom boka. Og på Lørdagsgodt denne lørdagen møter vi både snille og skruppelløse skurker og en rekke andre fargerike figurer.

«Pølsetjuven» er en morsom og sjarmerende historie basert på den populære bildeboken med samme navn. Fortellingen om Kjell er også et godt utgangspunkt for samtaler om samvittighet og hva det betyr å være seg selv.

Marianne Gretteberg Engedal er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen som illustratør. «Pølsetjuven» (2019) er hennes bokdebut, og hun har også skrevet historien. Boken fikk strålende kritikker, og ble hedret med Kulturdepartementets bildebokpris og Nynorsk barnelitteraturpris.

Animal Farm for kids – 7. og 21. oktober

Kan man spille Animal Farm for barn? Svaret er et rungende JA!

Teatermakerne Nina Godtlibsen og Tomas Alf Larsen har oversatt Animal Farm til «barnsk» og har ansvaret for tilrettelegging og regi av Animal Farm for kids til Lørdagsgodt.

Det er nemlig mye i denne historien som er gjenkjennelig for barn og fullt mulig å overføre til et barns følelsesregister. I Animal Farm for kids handler det om at de voksne er stengt inne på kontoret, ungene har tatt over barnehagen og alle kan gjøre hva de vil…

Hvor gammel blir en tiger? – 4. november

Hvor gammel blir en tiger? Tenk på alt det rare som skjer når noe blir eldre! Katten Pi er 12 år. Dyrlegen sier at Pi er så gammel at hun snart skal dø. Mens Håkjerringa kan leve i 250 år. Hvorfor er et slik at noen lever så mye kortere eller lenger enn andre? Velkommen til et filosofiskfortellerteater hvor vi sammen med publikum utforsker rare naturfenomener for å finne ut hvorfor ikke alt kan leve like lenge. Hvordan finner forskere ut av alt dette rare egentlig? Forestillingen tar utgangspunkt i boka «Hvor gammel blir en tiger?» av forfatter Bjørn Arild Ersland. Musikken er komponert og fremføres av Gunnhild Seim og John Lilja. Jens S. Wergeland er skuespiller og Berit Aarrestad har regien.

Stein, Stian og Stines reise mot det ukjente – 18. nov

Klovnene Stein, Stine og Stian elsker teater og eventyr, og har bestemt seg for å lage en teaterforestilling om dette. De har øvd kjempelenge, og er endelig klar for å vise frem forestillingen sin, men det er bare ett problem, de har glemt å lage slutten! Med hjelp fra publikum må klovnene finne ut av hvordan forestillingen slutter.
Bli med på Stein, Stian og Stines reise mot det ukjente!  

Av og med: 
Amalie Mikkelsen Vere, Lars Oscar Sivertsen og Jørgen Drageset Dydland.

Snart er det jul – fortelling, sang og musikk! – 2. desember

Nina Nesheim forteller eventyr, sagn, legender, myter, vitser og vandrehistorier fra hele verden og alle har de sin visdom. En lun humor preger hennes forestillinger og det hele kommer fra hjertet. Husk å varme opp stemmen, for sang og musikk blir høyt prioritert i Ninas forestillinger. Alt ifra små instrumentale lyder til gitar og sang hvor publikum gjerne må synge med.

  • Varighet

    Ca 45 min