Årets sommerteater er et herlig kinderegg. Det er ny arena, ny regissør og en ny historie som skal moderniseres og twistes etter alle kunstens regler!

Etter tre år i sirkusteltet i Geoparken følte vi at det var på tide å fornye seg. Vi har i løpet av vinteren saumfart distriktet etter et lokale som kan huse årets elleville sommerteater. Da vi kom over Sørmarka Arena, som arbeider under mottoet «Vi bygger den sprekeste regionen i landet», var valget enkelt. For vi kan love at det kommer til å gå fort i svingene når Sommerteatret flytter inn på den ene kortsiden i ishallen.

Og det er ingen hvem som helst som slenger innom Sommerteatret i år. Han som kommer til å spenne humorstrikken i sommer er ingen ringere enn Larzan – artenes konge – og hans Brorzan. Historien er løst basert på den litt mer kjente navnebroren som starter på T. Historien om navnebroren, som starter på T, var en suksess helt fra den første fortellingen som kom i 1912. Det er verdens mest leste bok, den har kommet i opplag etter opplag i land etter land. Ikke engang Bibelen kan måle seg mot historien om navnebroren som starter på T. Så dette året sikter vi med andre ord skyhøyt.

Tradisjonen tro kommer også årets forestillingen til å bli en smule modernisert. Det vil bli tilsatt en dæsj absurditeter og ikke minst en god dose humor. For årets regissør – Per Kjerstad – er laget av et morsomt materiale og han tar høyde for å servere en forestilling i et forrykende tempo!

I mai går regissør og skuespillere i gang med en heseblesende, kreativ, absurd og underholdene prøveperiode. Det skal munne ut i en herlig ukorrekt familieforestilling preget av elleville påfunn, upretensiøst teater og en heidundrende folkefest som sikter bredt og knytter generasjoner sammen.

Forestillingen spilles i år i Sørmarka Arena. Det vil være et stort området utenfor Sommerteaterteltet som er godt tilrettelagt for publikum. Her blir det gode muligheter for aktiviteter innendørs før forestillingen starter og i pausen. Hvis været er fint er det også mulig å oppholde seg ute. I publikumsområdet vil det bli salg av popcorn, brus, is, smågodt og kaffe. Salgsbodene åpner 1 time før forestilling og er selvsagt også åpne i pausen.

Ta middagen i Sørmarka Arena:
I kafeen i 2. etasje blir det jungeltacobuffet. Pris voksne 189,- og barn opp til 10 år 99,-
Kafeen åpner en time før forestillingen.

Transport
Det er mulig å komme seg til Sørmarka Arena både med kollektiv transport, sykkel, egen bil eller med apostlenes hester.

• Buss nr 11 går fra Stavanger sentrum for de som vil kjøre kollektivt
• Det er rikelig med sykkelparkeringsplasser
• Det er parkering/stasjon for bysykkelen like utenfor.
• Stor kapasitet for bilparkering – kr 12 per time

Velkommen inn i jungelen i Sørmarka Arena!

Sommerteatret er et samarbeid mellom Rogaland Teater og Kulturkompaniet og er derfor ikke inkludert i Dramakortet.