La den rette komme inn er basert på John Ajvide Lindqvists sensasjonelle debutroman og Tomas Alfredson kritikerroste film om mobbeofferet Oskar som bor i Blackeberg, en av Stockholms mange drabantbyer. Blackeberg er kjemisk fri for mysterier, drabantbyen er fylt med mennesker som lever sine liv, går på jobben, på skolen, hever trygd, ser på TV, drikker, elsker, plager hverandre og sniffer lim i kjellerne.

I en av de mange leilighetene bor 12-årige Oskar. Hans foreldrene er skilt, han blir mobbet på skolen, og han har egentlig ingen venner. Så får han en ny nabo, Eli, ei jente som er ulik alle andre jenter Oskar har møtt. I sin bunnløse ensomhet griper Oskar sjansen da Eli tilbyr sitt vennskap. Men vet han hva han slipper inn? I det kalde og mørke forstadslandskapet begynner det å skje ting, og en dag blir en ung tenåringsgutt funnet myrdet med halsen skåret over og tømt for blod. Bortsett fra et par dråper, er blodet ikke å finne på åstedet…

John Ajvide Lindqvists skrekkperle La den rette komme inn er hans debut som forfatter. Handlingen er lagt til drabantbyen Blackeberg i Stockholm, hvor han selv vokste opp. Han definerer seg selv som skrekkforfatter, men hans litteratur inneholder også sosialrealistiske skildringer av høy kvalitet og han blir av mange oppfattet som en av Sveriges beste historieforteller. Hans spesielle sjangerblanding, hvor han gjør bruk av sosialrealisme og fanasy/thriller sjangren har gitt Lindqvist stor oppmerksomhet og hans bøker er i dag utgitt i 33 land.

La den rette komme inn er filmatisert to ganger, i en svensk og en amerikansk versjon regissert av henholdsvis Tomas Alfredsson og Matt Reeves.

En scenisk bearbeidelse av JACK THORNE basert på den svenske romanen og filmen av JOHN AJVIDE LINDQVIST
Presentert etter avtale med Marla Rubin Productions Ltd.
Låt den rätte komma in (roman) © 2004 JOHN AJVIDE LINDQVIST
LET THE RIGHT ONE IN (scenisk bearbeidelse) © 2013 av Jack Thorne and Marla Rubin Productions Ltd.
Forlag: Colombine Produktion AB.

  • Varighet

    2 timer og 10 min inkl pause