Hvis du fikk mulighet til å prøve å leve livet om igjen, ville det da bli det samme?

Regissør Simon Lay har tidligere gjestet Rogaland Teater med publikumssuksessene Pust og Alle fantastiske ting. I vinter er han tilbake med nok en underfundig perle av en forestilling. Denne gangen har valget falt på Konstellasjoner av britiske Nick Payne, som har spilt for fulle hus i både West End og på Broadway.

“Vet du hvorfor det er umulig å slikke tuppen av albuen sin? Nøkkelen til udødelighet er nemlig plassert der, så dersom du klarte det er det store sjanser for at du fikk evig liv. Men hvis alle kunne det, hvis alle faktisk klarte å slikke på albuen, så hadde det blitt kaos. For vi kan ikke bare fortsette å leve og leve og leve”. Dette sier Marianne til Roland når de møtes tilfeldig på en grillfest. Hun jobber som forsker i teoretisk astrofysikk, han er selvstendig biavler, og det er kjærlighet ved første blikk.

Det moderne parforholdets mønstre og konstellasjoner blir endevendt i en rekke skjebnesvangre møter mellom biavleren og astrofysikeren. De blir forelsket, de har sex, de skilles og de møtes igjen – og igjen og igjen og igjen. Variasjonene er uendelige og uforutsigbare, som livet selv. Hver eneste avgjørelse de tar eller ikke tar eksisterer samtidig i en uendelig stor klynge av parallelle universer.

Alle små og store detaljer ved handlingene som Marianne og Roland treffer har en konsekvens – både her og nå og i de alternative virkelighetene vi treffer dem i. Bli med når Konstellasjoner kryssklipper seg elegant gjennom en rørende fortelling om liv, død og kjærlighet.

Amell Basic

Amell Basic

Roland

Portettbilde av Ragnhild Tysse.

Ragnhild Tysse

Marianne