Tiden er inne for å lage en ny juletradisjon der du kan senke skuldrene og skyve til side alt stresset rundt gaver, mat og logistikk for en stakket stund. Du er nemlig invitert til Julemiddag!

Forestillingen har spilt for fulle hus på Nationaltheatrets ulike scener, og nå står endelig Stavanger og Rogaland Teater for tur! Vi dekker bordet på Hovedscenen, finner frem juleplatter og vårt fineste servise og ønsker byens borgere velkommen til julekalas sammen med den ærverdige stavangerfamilien Berge! 

En ny juletradisjon er servert!

Hundre år på én kveld!

Teaterrockeren Gard B. Eidsvold har sammen med Statsteatret gått gjennom tusen års norgeshistorie på sin høyst originale måte. Det gjør at han er godt rustet til å innta registolen når en julemiddag gjennom hundre år utspiller seg på Hovedscenen i løpet av én kveld.

I Julemiddag konfronteres vi med de fleste opptrinn som forbindes med jul og familie. Det kan være den alltid velplasserte mandelen i grøten, eller den helt spesielle historien fra barndommen som vokser seg så artig at den må gjenfortelles av en bestemt person, til hylende latter fra alle andre. For ikke å snakke om familiens tante med mørke skygger fra ungdommen, en far som alltid blir full og en mor som vil dysse ned enhver konfrontasjon. Dertil kommer enhver ny generasjons evne til å skape trykkbølger, det være seg med amming eller banning rundt bordet.

Velkommen til julebords

Julemiddag er med andre ord en herlig runddans med generasjonsskifter, der vi blir vitne til hvordan familien Berge preges av relasjonene til hverandre. Vi starter i 1915 og følger dem videre gjennom andre verdenskrig, sosialdemokratiets inntog og oljealderen, frem til i dag.

Velstand, krig, konkurs og oljeeventyr belyses med vidd og kløkt i denne norgeshistorien i miniatyr.

Julemiddag er servert! Velkommen til bords!

Dramakort

Marianne Holter

Karen Sørensen, Inger Eilertsen

Even Stormoen

Oscar Berge, Lars Rune Justnæs

Espen Hana

Dankert Berge, Oscar Justnæs Huuse

Espen Reboli

Ragnar Eilertsen, Sander Huuse

Nina Ellen Ødegård

Marie Berge, Silje Eilertsen Justnæs

Mari Strand Ferstad

Synnøve Berge

Mareike Wang

Solveig Berge, Marianne Huuse

Amund Harboe

Synnøve og Solveigs bror Jan Eilertsen

Anders Dale

Løytnant Heinrich, Kjell Justnæs