Jonas og kroppen er en forestilling om Jonas, som snart blir 9 år. Kroppen hans opplever en rekke traumatiske hendelser, og vi får bli med på reisen fra å være en frisk gutt til å gå gjennom sykdom og skader. Vi skal få utforske kroppens indre og bli kjent med hvor fantastisk maskineriet vårt egentlig er. Dette blir en interaktiv forestilling som skal gi barn og voksne en spesiell form for altoppslukende teater. Tekstforfatter er ingen ringere enn lege, underholdningsmann og forfatter Trond-Viggo Torgersen, han er også stemmeskuespiller for alle karakterene!

Vi skal gjennom en animert historiefortelling utforske kroppens indre, og bli kjent med hvor fantastisk maskineriet vårt egentlig er.

-Jeg ville lage en teatertekst i en tegnspråklig ramme, som både hadde en dramatisk fortelling om et barn, og et visuelt magisk uttrykk som kombinerte både det hverdagslige og kroppens indre respons på våre ytre handlinger. Altså en teaterfortelling som jeg selv hadde lyst til å se, og der opplevelsene og fantasien vi har felles, overskygger våre forskjelligheter, sier Trond-Viggo Torgersen.

En opplevelse både utenpå og inni kroppen
-Forestillingen Jonas og kroppen har i utgangspunktet ingen ting med TV-programmet å gjøre, men knapt noen er så tett forbundet med interessant formidling av kroppen som nettopp Torgersen, så derfor finnes det visse naturlig sammenligninger også med tanke på forestillingen som settes opp hos oss neste år, forteller regissør Mira Zuckermann.

Broadway-stjernen Daniel Durant i hovedrollen
Til hovedrollen som Jonas har Teater Manu hentet inn Daniel Durant, en av de største stjernene innenfor det amerikanske tegnspråkmiljøet.
-Jeg har hørt mye om Teater Manu, og dette tegnspråkteateret har et solid omdømme også internasjonalt. Jeg har strebet etter å få jobbe med dem, og nå som jeg får muligheten, ser jeg frem til å lære mye av dem, sier Durant

Om Teater Manu:
Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk. Gjennom 15 år har Teater Manu utviklet seg til å bli et godt statlig finansiert institusjonsteater med åtte ansatte, med kontor og scene på Grünerløkka i Oslo. Teatret har etterhvert blitt godt plassert på det norske teaterkartet både hos kulturpolitikere, næringsliv, publikum og media. Teater Manu er et turnerende profesjonelt teater med scenekunst av høy kvalitet, en ung kulturinstitusjon som får anerkjennelse både nasjonalt.

  • Varighet

    55 minutter uten pause