Som et ledd i omleggingen til repertoar kan vi allerede nå lansere et sterkt gjensyn med Jeg heter Bente. Forestillingen gikk for fulle hus i Teaterhallen høsten 2015 og ble omfavnet av et bredt publikum. Jeg heter Bente er en hverdagsskildring om et påtrengende og aktuelt emne – sykdommen Alzheimers. Men er samtidig en sober og poetisk historie, om det å miste og om å tørre å se livet og avslutningen i øynene. Det er med andre ord et stykke som vedkommer mange, riktig mange, i alle aldre.

Det blir et sterkt gjensyn med venninnegjengen Bente, Hanne, Vera og Marie  når de denne gangen blir å se på Hovedscenen i august.

Om forestillingen:
Jeg heter Bente er skrevet av den danske skuespilleren og dramatikeren Rikke Wölck. I forestillingen settes det fokus på hvordan vi håndterer en venn som blir rammet av Alzheimers – og som setter sine omgivelser på harde prøver. Vi møter fire kvinner og opplever hvordan de setter pris på hverandre og livet, i all sin mangfoldighet.

Demens er fortsatt tabubelagt. Sykdommen kjennetegnes ved at de relasjonelle båndene til venner og familie langsomt tæres bort. Forestillingen Jeg heter Bente tar for seg utfordringer i menneskelige forhold når noen rammes av Alzheimer og handler om hva som skjer med de nære bånd når sykdommen inntreffer.

Bente har alt og er førerhunden i venninneflokken. «Et ytterst vellykket liv», kaller den suksessrike, fraskilte journalisten sin tilværelse. Men når hun i en alder av 57 år får konstatert Alzheimers må hun sakte men sikkert erkjenne å gå fra kynisk friskhet til å bli en skygge av seg selv. For å bevare verdigheten har hun bruk for venninnes hjelp. Og hun er i de beste hender med venninner som slår ring rundt henne og prøver å fremmane og fastholde høydepunkter i både Bentes og sine egne liv. I JEG HETER BENTE blir vi tatt med på en reise som viser scener fra fire venninners liv sammen i medgang og motgang, som utgjør et vakkert vevd teppe av fortid og nåtid.

JEG HETER BENTE er mer enn en sykdomshistorie. Den former seg som en fortelling om vennskap, kvinneliv og solidaritet. Og den er først og fremst en feiring av livet med dets mange opp- og nedturer, kriser som skal overstås – men som også åpner nye dører til tilværelsen.

Bente spilles av Mette Arnstad: Journalist, skilt.
Vera spilles av Ragnhild Hiorthøy, som har overtatt etter Sally Nilsson som er sykemeldt: Psykolog, med liten orden i eget liv. Hanne spilles av Gretelill Tangen: Lærer, gift, to voksne barn
Marie spilles av Marianne Holter: 20 år yngre enn de andre venninnene og fersk i venninnegjengen. Bor sammen med Bentes eksmann.

Skuespillere

Mette Arstad

Mette Arnstad

Bente

Gretelill Tangen

Gretelill Tangen

Hanne

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Marie

Ragnhild Hiortshøy

Vera

  • Varighet

    1 time og 25 minutter - ingen pause