Tore Renberg er tilbake som dramatiker og regissør ved Rogaland Teater. Etter suksessen med komedien «Femti flotte år med Frode Kommedal», vender Renberg denne gangen oppmerksomheten mot det klassiske dramaet i den nye forestillingen «Indianeren».

Det er Indian summer og fødselsdag hos familien Brede, en familie med privilegier, penger og posisjoner, som også er arvinger til en stor familieformue. Ekteparet Henriette og Carl Henrik, eller CH som han kalles, skal feire sønnen Daniels 9 – årsdag sammen med den nærmeste familie. I den gamle staselige hagepaviljongen er det stor aktivitet denne varme sensommerdagen. Men dagen skal bli svært annerledes enn alle hadde sett for seg.

I «Indianeren» har Tore Renberg tatt i bruk alle sine særmerker; den empatiske humanismen, de tydelige karakterene, gjenkjennelsen og humoren. Vi får møte den omsorgsfulle og alltid positive Henriette og hennes ektemann, forretningsmannen CH. Vi får møte CH`s storebror Johs og hans nye kjæreste Irene, som begge kom til verden med et enklere – og åpnere – sinn enn oss andre, og vi blir kjent med den skarpe hushjelpen Mabel, som har vært i familien i mangfoldige tiår.

Henriette håper at denne dagen blir akkurat så vakker som hun ser den for seg. Men dette er en dag hvor noe må ta slutt og noe annet begynne.
Velkommen til en sår og varm urpremiere på Rogaland Teater.

På scenen står Ragnhild Arnestad Mønness/Kjærsti Odden Skjeldal, Marko Kanic, Espen Hana, Mareike Wang og Gretelill Tangen. Et håndplukket ensemble som Tore Renberg har hatt gleden av å skrive for.

Takk til Spinn Sykkelshop i Hillevåg for lån av sykkel i forestillingen.

Indianeren ble omfavnet av både anmeldere og publikum etter premieren. Aftenbladets anmelder var over gjennomsnittet begeistret og skrev følgende om Indianeren: «Dette vil dere se folkens! Det er hylende morsomt. Det er gripende til tårene tar oss. Og det er uendelig, uendelig ømt. «Indianeren» er Tore Renberg på sitt beste». Han kvitterte med en femmer på terningen.
Også Klassekampens anmelder roste Indianeren og mente «Tore Renberg rullar ut ein toakters cliffhanger».

  • Urpremiere

    10. mai

  • Varighet

    Ca 2 timer og 15 min inkl pause