Det blir kortreist kunst og en rikelig dose Girl Power når åtte unge kvinner fra Ungdomsteatret gir seg i kast med manuset ført i pennen av tidligere medlem i Barne- og ungdomsteatret Rolf Kristian Larsen.

I Galaxyland møter åtte ungdommer fra en tid langt framme. De har sittet i hulen lenge nok.

Med veldig liten livserfaring i bagasjen, men nær kontakt til egne følelser, begir de seg ut for å redde noen som kanskje ikke trenger det.

Mørke skyer trekker seg sammen og Zumbiene (eller er det deres mødre?) truer fra alle kanter.

For å ha noe å kjempe for, lager de sin egen stat. Galaxyland. I mangel av bedre verktøy bruker de teater til å formulere en grunnlov. Men hvordan spiller man teater når man aldri har sett det før? Hvordan speiler man et samfunn som ikke eksisterer. Hva er viktigst? Sjokolade, kjønn eller fellessang?

Galaxyland er en absurd satire om og med språket vårt, i møte med store og små utfordringer i verden i dag. Hvordan snakker vi sammen, hva definerer oss, og hvordan kommer vi frem til sannheten hvis alle andre hensyn enn sannheten blir prioritert?

Ta vel imot Rebel One, Expi-F-Rosamon, Kjell-Lena, Lego Alaska, Eple Geir Iverson, Nintendo Jensen, Tvili og Mikkel Mohammed Goldman – de er fucking faboulous.

Vi gjør oppmerksom på at det blir brukt strobelignende lys i forestillingen.

Splitter nye «Galaxyland» er en kjempegod idé, både latter- og tankevekkende.

Aftenbladet

Les hele anmeldelsen av Galaxyland her

  • Premiere:

    19. januar

  • Varighet

    1 time uten pause