William Golding skrev i 1954 klassikeren Fluenes herre; en mørk og grotesk historie om skoleguttene som strander på en ubebodd øy etter et flyhavari. Golding fikk senere Nobelprisen i litteratur for romanen. Nå er Fluenes herre kommet til Barne- og Ungdomsteatret. Instruktør Rolf Alme, som opprinnelig er fra Stavanger, vil provosere – men samtidig underholde – publikum med sin sceneutgave av klassikeren.

På Rogaland Teater tar Alme utgangspunkt i fortellingen om skoleguttene som overlates til seg selv, og som selv må fastsette normer for atferd. I stadig sterkere grad brutaliseres og avsiviliseres guttene, noe som ender i en kamp på liv og død…

Fluenes Herre viser hvor sårbar og tynn vår hinne av kultur egentlig er, og bokas tematikk kan angripes på ulike vis. I Rolf Almes regi blir tematikken om gutter og vold gjenstand for oppmerksomhet, og han våger å gå så langt som å påstå at «gutter er voldelige». I forestillingen blir denne påstanden pakket inn i masse ironi, humor og en tøff og annerledes estetikk. Alme, som også skal ha scenografi og kostymer, lover derfor at Fluenes herre blir vårens morsomste forestilling på Rogaland Teater.

Rolf Alme hadde nylig store publikumssuksesser med voldsdramaene Elektra og A Clockwork Orange på Aalborg Teater og ble i år nominert til teaterprisen Reumert for beste instruktør i Danmark.

  • Premiere

    25. januar 2012