Alle mennesker trenger noen. Sine folk, sin gjeng, sin flokk. «Flokken din» Høres ganske fint ut, ikke sant? Høres ut som en plass der du kan føle deg trygg, føle deg hjemme. Men hva hvis flokken din ikke fungerer?

Flokken til Johanne fungerer ikke. Hun har venninner som ikke bryr seg nok, søsken som har meldt seg ut, og hun vet ikke om far dro fordi mor begynte å drikke eller om mor begynte å drikke fordi far dro. Johanne får ikke den støtten hun trenger av dem som liksom skal gi støtte, og ikke er det så lett å si fra om hvordan man har det heller. Dessuten, hva skal man egentlig si? De indre stemmene maser sånn at alt blir bare kaos, syns Johanne. Så kanskje det er best å bare tie stille? Kanskje det er like greit å ikke trenge noen som helst? Hva skal man gjøre?

Noen ganger må man kanskje bare våge å hoppe i det og se hva som skjer.

Forestillingen Flokken er et nyskrevet teaterstykke utarbeidet av elevene i Teaterkompaniet Scenicus i samarbeid med dramalærer Kari Elisabet W. Fuentes.

Forestillingen ble første gang vist på teaterfestivalen «Heile heljå med teater» i Sola Kulturhus 1. og 2.april. Der ble forestillingen møtt med begeistring og vi er både stolte og glade over å få anledning til å vise forestillingen «hjemme» i Stavanger.

Sagt om Flokken:

«Lørdagskvelden gjorde jeg noe annerledes.
I Sola kulturhus viste kulturskolen i Stavanger sin forestilling «Flokken». Stykket er skrevet av ungdommene sjøl, og det var til å få overraskende klump i halsen av. Temaet var at flokken skal ta seg av alle sine og ikke utestenge, og det var fint tenkt og nydelig framstilt. Men jeg merka meg og framstillingen av voksenhetens rolle, siden jeg er voksen. De to foreldrene i stykket var en far som plutselig en dag bare ble borte og en mor som drakk seg dritings hver kveld. Jada. Du kommer til å kjenne den i magen. Hovedpersonen og de to søsknene hennes ville ha pappa tilbake “ og de var ikke spesielt glade for mammas alkoholforbruk. Rundt i forestillingen gikk sjele-trioen til den utstøtte jenta “id, ego og superego“ og kommenterte livet fra hver sin kant. Forestillingen hadde et alvor, en rytmikk og musikalitet som gjorde at i hvert fall jeg ble sittende der med et blødende hjerte som pleier å være trygt bandasjert, og en undring over hvor intenst ungdom klarer å uttrykke sin uro.»

Fra Bloggen til Arild Abrahamsen

«Jaså, en teaterforestilling snekret sammen av ungdommer?
Forventningene mine lå lavt over slettelandet da jeg dro til Sola Kulturhus for å se «Flokken».
Svimmel dro jeg hjem igjen.
«Flokken» gir ungdommer, foreldre, besteforeldre og versteforeldre en knockout.
Vi fortjener den.»

Ludvig Lorentzen, lektor

Om Teaterkompaniet Scenicus:
Teaterkompaniet Scenicus kommer fra Stavanger Kulturskoles teater/dramaavdeling og er en del av kulturskolens fordypningsprogram. Kompaniet består pr i dag av 16 medlemmer i alderen 15-18 år.

  • Varighet

    1 time