Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. «Fire begravelser og ett bryllup» har altså ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. En rørende og overraskende morsom historie som får voksne menn og kvinner til å tørke tårer og hyle av latter.

«Jeg har alltid levd i håpet om at mamma og pappa skulle gjenoppstå – som to stk. fugl Føniks. Jeg håpet Anne Grethe kunne bli mammaen min igjen gjennom å finne kraft til å overvinne rusen, av ren kjærlighet til meg. Og jeg håpet at Øystein skulle bli pappa og sette seg ned med meg og prate. Ta et oppgjør og si: Du, detta blei helt feil – det var min skyld at jeg kom i fengsel, og det var min feil at du hadde en helt dustete barndom i begynnelsen. Jeg orka ikke kjempe lenger, og det er jeg lei meg for, for du var verdt å kjempe for, men jeg var ikke sterk nok. Men så blei det aldri slik. De var jo ikke sterke nok, simpelthen.»

Dette er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. Selv kaller han forestillingen en hyllest til forsoningen.

Dette skriver pressen:
«En sterk og modig fortelling om trangen til å bli sett og elsket» Dagbladet (5)
«En hyllest til forsoningen (…) Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur.» Varden (5)
«Nådeløst ærlig og usentimentalt (…) Leverer galgenhumor på skyhøyt nivå så publikum hyler av latter.» TA (5)
«Dønn ærlig og akkurat passe utleverende (…) med humor gjennom hele forestillingen» Scenekunst.no
«Ei uvanleg sterk forteljing (…) Mantraet er at same kor mykje hjelp du får, (…) må du fikse livet ditt sjølv.» Klassekampen

Etter å ha sett forestillingen skrev lærer Marianne Furumo på bloggen Den Daglige Dont: -Pleier du ikke å gå i teater, sier du? Gjør det!

Forestillingen er et gjestespill og derfor kan Dramakortet ikke benyttes.

  • Varighet

    95 minutter uten pause