I forestillingen biograph> last year was pretty//shitty mediteres det over nostalgien og dens motsetning i teknologi, med bevegelser som er ladet av erindring og minner og med et forsøk på å slette alt det som har vært og som er blitt innspilt.


Med et vink til Becketts Krapps siste spole og et slag mot «selfies» tidsalderen viser det seg at de gode gamle dager ikke lenger er så gode.
Vi har tapt vår uskyld, og ved å se tilbake prøver vi å finne det vi mistet på veien. Det er ekte og det er falskt. Jeg er du og han er henne. Med en interesse for vår tids dokumentasjonstrang, og ønsket om å holde fast på det som var, prøver vi på det umulige: Å skape en nostalgi for øyeblikket akkurat her og nå.

Iver Findlay er teater- og videokunstner, med bakgrunn fra amerikanske teatergrupper som Collapsable Giraffe, Wooster Group og Radiohole, men er nå bosatt i Norge.


Marit Sandsmark er en Stavangerbasert koreograf og kunstner som sammen med Findlay er initiativtaker til kompaniet Findlay/Sandsmark. Hun har tidligere vært å se på teateret i stykkene «Skyfri himmel» og «Mesteren og Margarita».


Pål Asle Pettersen er musiker og komponist med en lang rekke utgivelser bak seg. Han startet Zang:records og har tidligere komponert musikk på Rogaland Teater til «Dødsvariasjoner»™ av Jon Fosse.

Joey Truman er skuepiller, forfatter, musiker, en Klaus Kinski look-a-like og har spilt i flere Collapsable Giraffe produksjoner.

biograph> last year was pretty//shitty
Av Iver Findlay/Marit Sandsmark med Pål Asle Pettersen, Joe Truman og Ruud van den Akker.

I samtale/samarbeid med Young Jean Lee, Victor Morales og Claudia La Rocco.
Co-produksjon: Black Box Teater og BIT Teatergarasjen
Støttet av: Norsk Kulturråd, Stavanger Kommune Kulturbyfond, Fond for Utøvende Kunstnere
Residensstøtte fra Tou Scene, DansiS, og Rogaland Teater.

www.findlay-sandsmark.com