Et dukkehjem, i regi av Audny Chris Holsen, fikk strålende kritikker og ble omfavnet av et stort publikum våren 2016. I mars er vi klare til å tre inn i det Helmerske hjem igjen, der løgner og skjulte sannheter fortsatt har gode vekstvilkår.

Et dukkehjem er et av de mest spilte teaterstykkene i verden. Kanskje fordi Ibsen forstår virkelige mennesker. Han kjenner vår væremåte og våre tanker. Regissør Audny Chris har tatt Nora og Thorvald Helmer inn i det 21. århundre og det har blitt et psykologisk drama om liv bygget på falske illusjoner og livsløgner. I ekteparet Nora og Thorvalds «dukkehjem» hersker det tilsynelatende idyll. Men det finnes mange mørkerom knyttet til familien Helmer og spørsmålet er hvem kan man stole på når hemmeligheter begynner å presse seg opp mot overflaten?

Et dukkehjem handler om menneskers ubevissthet og roller vi spiller for hverandre. Det er en fortelling om parforhold og enkeltmennesker, om familien og mangelen på en. Når man begynner å skjønne hvordan ting henger sammen, kommer den fine, djevelske følelsen som kjennetegner det psykologiske dramaet.

Både publikum og anmeldere var over gjennomsnittet begeistret etter premieren på Et dukkehjem sist år.
Wow, er det sånn Ibsens Nora egentlig er? spør Tarald Aano i Stavanger Aftenbladet og triller en femmer på terningen. Han peker på at dristige valg gir «Et dukkehjem» et nytt liv. Uten at publikum må reise 140 år bakover i tid. Han var særdeles begeistret for Nora-figuren, som «er enda mer interessant når hun får utfolde seg utenfor en forenklet, og dels foreldet, rettighetstematikk. I Helga Gurens nåtids-skikkelse blir Nora mye mer; en kvinne som er så sammensatt at det river henne i stykker.»


Også Ole Nerheim i Rogalands Avis trillet en femmer på terningen og mente «Et dukkehjem» ble en festforestilling med et sprudlende ensemble og med Helga Guren som Nora i en strålende rolle». Men gir også velfortjent skryt til det kunstneriske teamet: «I tillegg til rollene som stråler er både scenografien og musikken som skreddersydd til forestillingen».
Marianne Terjesen fra NRK Rogaland skriver i sin anmeldelse at «Rogaland Teaters versjon av Henrik Ibsens ”Et dukkehjem” er en moderne og medrivende utforskning av samliv mellom mennesker, mener vår anmelder».

  • Varighet

    2 timer og 15 min inkl pause