I forbindelse med Tore Renbergs nye roman, Lungefløyteprøven, inviterer vi til en litterær festaften på Hovedscenen!

Tore Renbergs forfatterskap er viden kjent og han har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Siden debuten i 1995 har Renberg skrevet en rekke kritikerroste bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet. Hans nynorskromaner, Du er så lys og Tollak til Ingeborg, ble skamrost av et samstemt anmelderkorps, og vi vet alle hvor bejublet seriene om Jarle Klepp og Hillevågsgjengen er. Renberg har også utmerket seg innen film, musikk og ikke minst teater, og han har ved flere anledninger gjestet Rogaland Teater både som regissør og dramatiker.

Noe utenom det vanlige

Tore har en egen evne til å fornye seg og derfor er det alltid store forventninger til en ny utgivelse. Og den utkommer i år! Denne gangen tør vi hevde at han har noe ganske utenom det vanlige i kofferten og Tore Renberg overrasker stort med Lungeflyteprøven, hans første historiske roman, som han har arbeidet med i over fem år. Et makeløst materiale fra en sjelden forfatter.

Det må feires og det en stor glede å ønske velkommen til en helt spesiell kveld i teatret! I forbindelse med Tores nye roman inviterer vi byens befolkning til en litterær festaften på Hovedscenen 25. og 30. august kl 19:30.

En erfaren debutant

En begivenhet som denne krever at man slår på stortromma, derfor har Tore fått med seg seks fasjonable og frisktspillende gjester: Selveste Stavanger Barokk. Vår egen skuespiller Nina Ellen Ødegård, som faktisk viser seg å være i familie med forfatteren selv, takket umiddelbart ja til og debuterer i rollen som moderator. Hun skal lose oss gjennom kvelden ved å samtale med Tore, om boka, livet og kunsten.

I tillegg til musikalske og kunstneriske innslag og et nært og levende møte med Tore blir det selvsagt boksignering og salg av boka i foajeen!

Vi ønsker velkommen til litterær festaften 25. og 30. august kl 19:30 på Hovedscenen!

Hilsen Tore og Nina Ellen!

Tore har en egen evne til å fornye seg og derfor er det alltid store forventninger til en ny utgivelse.

Portrett av Tore Renberg

Tore Renberg

Forfatter

Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Moderator

  • Varighet

    1,5 timer