Vi er klar for høstens norgespremiere! Den britiske dramatiker Martin Crimp er et ubeskrevet blad i Norge, men er mye spilt i blant annet Tyskland. Han ble nylig kåret til årets utenlandske dramatiker hos Theater heute, Berlin, og er av mange beskrevet som en moderne Harold Pinter eller Samuel Beckett. BYEN hadde urpremiere i London i 2008 og får sin norgespremiere på Rogaland Teater 8. november.

Vi får stifte bekjentskap med denne nye pennen i stykket BYEN. Her møter vi den lille kjernefamilien bestående av Kate, som er oversetter, hennes mann Chris, deres datter og en sønn. De har en dypt frustrert nabo, sykepleieren Jenny, som til stadighet banker på for å klage over barna som bråker. Alle lever en tilsynelatende alminnelig tilværelse, men løfter man på gulvteppet og kikker inn under overflaten, er ingenting som det skal være.

BYEN handler om det urbane mennesket som er fraværende i sitt eget liv. Det handler om kommunikasjon, eller mangelen på det og om mennesker som ikke er i kontakt meg seg selv, sine barn eller sine omgivelser. Som egentlig ikke lever, bare eksisterer.

I Martin Crimps illevarslende by får vi også innblikk i en verden som er gått av hengslene og den moderne tids splintrede univers.

  • Varighet

    1 time og 20 minutter (ingen pause)