Fremtidsscenarier, dystopi og krig – verden anno 2060

I samarbeid med Bokhuset lanserer vi nå boksamtale i Kjellerteatret der vi setter lokale forfattere i tale! Jone Schanche Olsen samtalepartner og publikum kan se frem til en litteratursnakk litt utenom det vanlige!

Tore Kvæven er en av de mest særegne litterære stemmene fra Rogaland de siste ti årene. Han har fått strålende kritikker for de historiske romanene Hard er mitt lands lov og den brageprisbelønnede Når landet mørknar, hvor handlingen er lagt til Grønland i henholdsvis vikingtid og i middelalderen. I sin siste bok, romanen Raudt støv fra 2023, er det fremtiden Kvæven skildrer, en dyster og krigsherjet verden anno 2060. Romanen er den første i en trilogi, og anmelder i Stavanger Aftenblad, Sigmund Jensen skriver: 

«Kvæven har et særs fargerikt og levende språk, han setter leserens sanser i gang fra første setning, veksler utvungent mellom det ubehagelig groteske og det poetisk drømmende, skildringene av landskap, dyr og natur er gripende og vakre, og kaller også på en slags age og takknemlighet.» 

Tore Kvæven er en av de mest særegne litterære stemmene fra Rogaland de siste ti årene

Tore Kvæven (f. 1969) er forfatter, sauebonde og lærer fra Sirdal i Vest-Agder. I tillegg til Hard er mitt lands lov og Når landet mørknar har han skrevet barneboka Kameljegeren. For sitt forfatterskap er han tildelt flere priser: Brageprisen i 2018, Sørlandets Litteraturpris 2019, og Stig Sæterbakkens minnepris i 2022. 

Jone Schanche Olsen er psykiater med en særlig interesse for litteraturen og menneskene både i og bak bøkene. Siden våren 2018 har han hatt en lang rekke forfattersamtaler på Bokhuset. «Det er like viktig å lese skjønnlitteratur som faglitteratur om en skal være en god terapeut, mener han. «Fordi forfattere kan formidle innsikt i andre mennesker på en måte en kan få forstand av.» 

Vel møtt!

  • Varighet

    1 time