Gnagende samvittighet, underliggende angst og dyp ensomhet i Stavanger by

I samarbeid med Bokhuset lanserer vi nå boksamtaler i Kjellerteatret der vi setter lokale forfattere i tale! Jone Schanche Olsen er samtalepartner og publikum kan se frem til en litteratursnakk litt utenom det vanlige!

I Kristin Hoffmanns noveller vil man fort møte forhutlede karakterer som strever med sine ofte høyst private eksistensielle drama. Her møter vi menn som kanskje ikke har fått det helt til, eller andre som bare vil ha fred, eller som synes både samfunnet og folk flest kan ta seg «ei pera», som det heter i Hoffmanns Stavanger. 

Kristin Hoffmanns noveller er noe helt for seg selv.

Hoffmanns siste utgivelse er den mørke novellesamlingen «Der hunden ligger begravd», og det er denne som er tema når vi møter henne i samtale med Schanche Olsen. 

Jone Schanche Olsen er psykiater med en særlig interesse for litteraturen og menneskene både i og bak bøkene. «Det er like viktig å lese skjønnlitteratur som faglitteratur om en skal være en god terapeut, mener han. «Fordi forfattere kan formidle innsikt i andre mennesker på en måte en kan få forstand av.»

Vel møtt!

  • Varighet

    1 time