Akkurat. Superb. Du er her. Klar? Ok. Ok. Du har gått ned et hål. En slags – vel, det heter kaninhål. Ergo, øhm, ørene. Du kommer til å finne løsningen. Tenk på det som et rebusløp eller en skattejakt eller noe sånt – Den wonderlandske Stat er en emosjonell stat i en emosjonell tilstand for tiden. Har De emosjonell bagasje?

Alice er 12 år. Hun har nettopp mistet broren Joe i en trafikkulykke. Historien starter i samværet etter brorens begravelse. Mens Alice forsøker å takle tapet av storebroren har hun trukket seg inn i seg selv, og stengt seg inne i huset.

Fantasien kommer Alice til unnsetning. Hun legger ut på reise i et eventyrland der figurene fra Lewis Carrolls bok er gjenskapt på nytt – i en sinnets skatepark. Alice møter Dronningen, Knekten, Kaninen og mange av de andre kjente figurene fra originalen. I denne versjonen ligner de også på mennesker som Alice kjenner fra virkeligheten – moren, faren, tanten, en servitør – alle er tilstede i minnesamværet for broren.

Reisen gjennom eventyrlandet er fortellingen om en ung jentes modige reise gjennom sinnets landskap, der frykt, sorg og raseri blir overvunnet av kjærlighet, glede og håp.

Humor, skateboard, hiphop og hatteklasking, kombinert med sykelig tedrikking, dårlig korttidshukommelse og uforståelige dikt. Velkommen til vårt moderne eventyrland, en hyllest til fantasiens kraft. Dette er høstens store familieforestilling på Rogaland Teater!

  • Premiere

    14. og 15. oktober 2011

  • Varighet

    Ca. 1 time og 50 minutter med pause.