Om du ønsker noe, av hele ditt hjerte, vil universet gjøre alt for å hjelpe deg til å oppnå hva du ønsker!

Sang, dans, glitter, stas og ikke minst store følelser vil prege Hovedscenen når BUT setter opp 1001 natt-klassikeren Aladdin på ekte Bollywoodsk vis.

Det blir en uforglemmelig teateropplevelse der Barne- og ungdomsteatrets unge skuespillere får boltre seg i en vakker visuell verden skapt av scenograf Even Børsum, som tidligere har stått bak scenografien til blant annet Det tusende hjertet, Jungelboken 2099 og sist Sonny. Gjennom indisk dans og norsk musikk vil vi fortelle historien om fattiggutten, som ved hjelp av litt magi, modnes i motstand og til slutt vinner sultanens datters hjerte.

Teksten er nyskrevet for BUT, basert på Tusen og en natt og Historien om Aladdin og den vidunderlige lampen

Det var fullendt magi som ble formidlet i forbindelse med premiere på ALADDIN i oktober, og anmelderne var fulle av begeistring over det de så.

Tarald Aano åpnet sin anmeldelse med å spørre hvem Barne- og ungdomsteatret spiller teater for? Han konstaterte at det ikke spiller noen rolle i forbindelse med ALADDIN for alle vil kose seg! Han argumenterte dette med at «ungene vil elske historien om den hjertegode fattiggutten Aladdin som tar opp kampen mot den fæle trollmannen som er i ferd med å få makt over hele verden. De vil juble over stilige slåsskamper og flotte danser, de vil storkose seg med romantikken som er vidunderlig overtydelig, og de vil gå ut av teatersalen med smil om munn og sol i hjertet når skurken er tatt, sønnen er blitt snill som en kardemommebanditt, og lykken har lagt seg som et deilig teppe over oss alle. Men også foreldre og besteforeldre vil finne mange godbiter. Tradisjonen tro legges det inn en masse referanser som bare de halvgamle plukker med seg».


Aano er meget imponert over de unge skuespillerne. «De imponerer kort og godt». Hovedrollene, Aladdin, Gulmina og Trollmannen eier scenen både i fysisk spill, replikker og sang. De andre bidrar alle godt til å gjøre denne oppsetningen til et fargerikt fyrverkeri».

Også Stein Fossmo fra Rogalands Avis lot seg rive med og har «Magisk kjærlighet» som overskrift på sin anmeldelse. «Barne- og ungdomsteatret oppsetning er fullspekket av gull, glitter og sterke farger. Kostymene sender oss tilbake til Orienten og historier fra Tusen og én natt, og grådighet og maktbegjær møter kamp for frihet, lykke og kjærlighet. I et glitrende og blinkende fantasiunivers blandes løkformede kupler og flyvende tepper med norske lusekofter og japansk tegneserieestetikk». «Forestillingen byr også på mye godt for øye i form av koreografert dans», skiver Fossmo. «Her er det mye storslått fargerikt med indisk filmestetikk. Gode gamle Jahn Teigen er gjennomgående for det musikalske». Fossmo peker på at «denne oppsetningen byr på mye å smile av for både store og små».

Billetter: Ord. 200,-/Stud./Ungd. 120,-/Hon. 150,-

  • Premiere

    19. og 20. oktober

  • Varighet

    1 time og 45 minutt inkl pause