Statsteatret har på sin ville ferd gjennom Norgeshistorien laget forestillinger som tar for seg ulike historiske perioder og hendelser i Norge mellom årene 1066-2066. De har undersøkt hvor vi kommer fra som folk, hvorfor vi er blitt som vi har blitt, og de fabulerer på hvor vi er på vei som nasjon og folk i fremtiden. De har hatt gleden av å reise landet rundt med sine forestillinger og publikum har tatt imot deres teaterspråk med nysgjerrighet og kjærlighet. Statsteatret ønsker å være et folketeater, et teaterband med filharmoniske kvaliteter. Altså et teater for alle.

Etter fem utsolgte hus i 2019 kommer Statsteatret tilbake på Rogaland Teater og Hovedscenen med en ekstraforestilling av 2010 Lollywood høsten 2020!

Om forestillingen:
En romantisk actionkomedie for folk flest!

Salaam aleikum!

I Statsteatrets niende forestilling ønsker vi velkommen til vår egen samtid.

Denne gangen har vi lagt ut på en lang reise i håp om å få øye på oss selv. Handlingen er nemlig lagt til Lahore, Pakistan. Vi følger et norsk filmselskap i sine bestrebelser på å lage en thriller av internasjonalt kaliber.
Med i det mangslungne teamet finner vi også den norske skuespilleren Shahid Khan. Filmteamet kjemper mot klokken, kreditorer, korrupsjon og konspirasjoner, samt et ublidt møte med en tiger. Vil filmen noensinne bli ferdig?

Velkommen til en fundamental reise i skyggen av mangotrærne. Velkommen til en historie for folk flest.

2010 Lollywood er et støttet av Fritt ord Kulturrådet, Fond for utøvende Kunstnere, Fond for lyd og bilde og Dramatikkens Hus.
Forestillingen er et samarbeid mellom Statsteatret, Oslo Nye Teater, Hordaland Teater og Rogaland Teater.

Forestillingen er et gjestespill og Dramakortet kan dessverre ikke benyttes.

  • Varighet

    1 time og 20 minutter inkl pause