Hopp til hovedinnhold

Du er logget inn med Dramakortet. ✅

Universell tilrettelegging

Hovedscenen, Intimscenen og Teaterhallen er tilgjengelig for rullestolbrukere. Gi beskjed ved billettbestilling dersom du er rullestolbruker. Kjellerteatret er tilgjengelig for funksjonshemmede som selv kan gå.

Rogaland Teater kan nå tilby hørselshemmede teaterbesøkende et nytt system fra Phonak (Roger Mylink 1.1). Anlegget kan brukes av alle, uavhengig av høreapparat. Dersom brukerne av høreapparat ikke selv har utstyr som fanger opp signal fra anlegget, kan dette lånes på teatret. Dersom du ikke bruker høreapparat, men trenger å få forsterket lyden, kan du få tildelt en mottaker og høretelefon. Anlegget er tilgjengelig på alle våre scener.

Innlegg fra publikummer: Hører du dårlig? På Rogaland teater har jeg nettopp sett Hedda Gabler. En fantastisk forestilling! Og for en flott lyd! Jeg har Phonak Audeo høreapparat med Rogersko. Med det samme jeg går inn i teatersalen, kopler høreapparatene seg på automatisk på med et lite pling. Perfekt lyd for meg, som er sterkt hørselshemmet.

Du, som ikke har Phonak høreapparat, kan få samme opplevelse, som meg, med RogerX koplet til din egen halsslynge fra din høreapparatprodusent. RogerX søker du om gjennom NAV Hjelpemiddelsentral.
Har du ikke egen halsslynge, men telespole i høreapparatet, får du låne halsslyngen MyLink i billettluken. Her får du også med en enkel brukerveiledning.

Har du ikke høreapparat, men bare ønsker bedre lyd, kan du i billettluken få låne halsslyngen MyLink med hodetelefoner. Da kan du justere lyden fra skuespillerne opp og ned etter eget behov. Bedre kan det vel ikke bli i teatret?

Tegnspråktolkede forestillinger

Teatret er mulighetenes fest og her skal det være noe for enhver smak! Derfor arbeider Rogaland Teater med å tilby forestillinger som er både annerledes, spennende, øyeåpnende, tilkoblende og avkoblende. Samtidig skal teatret være en møteplass for mangfold og inkludering.

Derfor er vi stolte av å kunne tilby tegnspråktolkede forestillinger våren 2023, for på den måten å sikre at tegnspråklige får likeverdig deltakelse i Rogalands kulturelle nav!

Et besøk i teatret er som det berømte Kinderegget! Man får tre ønsker oppfylt på én gang: En felles opplevelse, knakende godt teater og ikke minst temaer til gode samtaler i etterkant av forestillingen.

Vi gleder oss til å ønske dere velkommen i teatret og tilbyr følgende tegnspråktolkede forestillinger fra en bugnende teatermeny. I vår blir følgende forestillinger tegnspråktolket:

Catch 22, fredag 12. mai klokken 19.30 på Hovedscenen.

Ulf er uvel, tirsdag 13. juni klokken 17.30 i Teaterhallen.