Ungdommene har våknet etter koronadøsen

Vi skulle kickstarte teatersesongen 2022 med ungdommelig pågangsmot i januar. Da skulle medvirkende fra Ungdomsteatret, etter lang tids nedstengning og pandemi, endelig få skru opp volumet i VEKK MEG!! Men sånn skulle det ikke gå. For plutselig datt omikron ned i hodene på oss – og det uten å spørre oss om lov først. Det førte til at vi måtte utsette premieren. Men etter en, to, tre er det på det fjerde det skal det skje!

VEKK MEG!! er ferskvare fra øverste teaterhylle og en musikalsk reise i både gamle og nye popklassikere. De 15 skuespillerne mellom 16 og 19 år har skrevet manus til forestillingen og valgt ut et knippe sanger til formålet. Og 19. mars er de premiereklare med soundtracket til ungdomstiden, som er klar til å vekkes til live av «Generasjon lockdown»!

Barne- og ungdomsteatret

Barneteatret ble startet i 1957 av Bjørn Endreson, som var teatersjef ved Rogaland Teater i perioden fra 1960 til 1970. Etter ham ledet Edit Ottosen Barneteatret i perioden fra 1963 til 1970. Fra 1970- 1973 var Sverre Bentzen, Elsa Nordvang, Carl Chr. Thorsen og Per Egil Hovland engasjert. Elsa Nordvang ledet videre Barneteatret fra 1973 frem til 2002, da Bjørn Ravn Carlsen overtok som Barneteatersjef.

Barne- og ungdomsteatret, BUT, ønsker å være en organisasjon både for våre medlemmer og for vårt publikum. Siden starten i 1957 har over 1,3 millioner sett våre forestillinger og vi har hatt over 30 000 medlemmer.

Foto: Grethe Nygaard